Kuva Jes Buusmann
Valmistusaineet
500 g raparperia
250 g sokeria
1 dl vettä
2 suikaletta luomusitruunan keltaista kuorta
1 vaniljatanko
(1 tl säilöntäainetta, esim. Atamon)
1–2 steriloitua lasipurkkia
Valmistusohjeet
1. Pilko raparperit paloiksi. Kaada ne kattilaan yhdessä sokerin, veden ja kuorimaveitsellä leikattujen sitruunankuorisuikaleiden kanssa.
2. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet ja lisää kaikki kattilaan raparperin joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja pienennä lämpöä.
3. Sekoittele ja anna marmeladin kiehua pari minuuttia miedolla lämmöllä. Ota kattila tulelta ja lisää halutessasi säilöntäaine.
4. Kaada seos lasipurkkeihin ja sulje ne.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ