Artikkeli

Kuva Jes Buus­mann

Rapar­pe­ri­mar­meladi

Val­mis­tu­sai­neet

500 g ra­par­pe­ria

250 g so­ke­ria

1 dl vet­tä

2 sui­ka­let­ta luo­mu­sit­ruu­nan kel­tais­ta kuor­ta

1 va­nil­ja­tan­ko

(1 tl säi­lön­tä­ai­net­ta, esim. Ata­mon)

1–2 ste­ri­loi­tua la­si­purk­kia

Val­mis­tu­soh­jeet

1. Pil­ko ra­par­pe­rit pa­loik­si. Kaa­da ne kat­ti­laan yh­des­sä so­ke­rin, ve­den ja kuo­ri­ma­veit­sel­lä lei­kat­tu­jen sit­ruu­nan­kuo­ri­sui­ka­lei­den kans­sa.

2. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­ko, raa­pu­ta sie­me­net ja li­sää kaik­ki kat­ti­laan ra­par­pe­rin jouk­koon. Kuu­men­na kie­hu­vak­si ja pie­nen­nä läm­pöä.

3. Se­koit­te­le ja an­na mar­me­la­din kie­hua pari mi­nuut­tia mie­dol­la läm­möl­lä. Ota kat­ti­la tu­lel­ta ja li­sää ha­lu­tes­sa­si säi­lön­tä­ai­ne.

4. Kaa­da seos la­si­purk­kei­hin ja sul­je ne.