Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Teks­ti Mari Har­ju­la

Kuva Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

KOTI JA KEIT­TIÖ 5/2016

Raparperi-mantelitorttu

Mehevä raparperi-mantelitorttu on valmistettu mantelimassasta ja maissi­tärk­ke­lyk­sestä. Se on myös gluteeniton.

 6–8 an­nos­ta

● 2 dl ra­par­pe­rin­pa­lo­ja

● 300 g (2 pöt­köä) man­te­li­mas­saa

● 2 mu­naa

● 100 g voi­ta

● 4 rkl mais­si­tärk­ke­lys­tä

● 1 ½ tl lei­vin­jau­het­ta

● 2 val­ku­ais­ta

● 1 ½ rkl so­ke­ria

 Vuo­an voi­te­luun:

voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Pin­nal­le:

¾ dl man­te­li­las­tu­ja

Li­säk­si:

to­mu­so­ke­ria

● Pa­loit­te­le man­te­li­mas­sa kul­hoon. Li­sää mu­nat ja su­la­tet­tu voi ja se­koi­ta ta­sai­sek­si se­ok­sek­si.

● Se­koi­ta mais­si­tärk­ke­lys ja lei­vin­jau­he kes­ke­nään.

● Vaah­do­ta val­ku­ai­set. Li­sää so­ke­ri lop­pu­vai­hees­sa ja jat­ka vat­kaa­mis­ta, kun­nes seos on pak­sua ja kiil­tä­vää.

● Se­koi­ta jau­ho­se­os man­te­li­mas­sa­se­ok­seen. Li­sää lo­puk­si val­ku­ais­vaah­to va­ro­vas­ti nos­tel­len.

● Voi­te­le pit­kä­no­mai­nen tai pyö­reä pii­ras­vuo­ka. Kaa­da tai­ki­na vuo­kaan ja le­vi­tä ta­sai­sek­si. Pai­ne­le pääl­le ra­par­pe­rin­pa­lat ja ri­pot­te­le pin­nal­le man­te­li­las­tu­ja.

● Pais­ta uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 35 mi­nuut­tia, kun­nes tort­tu saa hie­man vä­riä.

● An­na jääh­tyä ja vii­meis­te­le to­mu­so­ke­ril­la. Tar­joa sel­lai­se­naan tai vaah­do­te­tun ker­man kera.

● Val­mis­tu­sai­ka: noin 25 mi­nuut­tia + pais­to­ai­ka 35 mi­nuut­tia

Lue Myös

Tryffeli-suklaa­mous­se­kakku

Appelsiini-mantelikakku

Lakritsa-valkosuklaa-pähkinäleivät

Tryffeli-suklaa­mous­se­kakku

Appelsiini-mantelikakku

Lakritsa-valkosuklaa-pähkinäleivät

Maapähkinävoi-blondies

Valkosuklaiset kerros­pik­ku­leivät

Helppo luumupaistos

Mantelikaakao

Manteli-hunajajäädyke

Rosmariini-rapar­pe­ri­fi­nancier-leivokset

Mantelikaakao

Manteli-hunajajäädyke

Rosmariini-rapar­pe­ri­fi­nancier-leivokset

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.