Teksti Mari Harjula
Kuva Kirsi-Marja Savola
KOTI JA KEITTIÖ 5/2016
6–8 annosta
● 2 dl raparperinpaloja
● 300 g (2 pötköä) mantelimassaa
● 2 munaa
● 100 g voita
● 4 rkl maissitärkkelystä
● 1 ½ tl leivinjauhetta
● 2 valkuaista
● 1 ½ rkl sokeria
Vuoan voiteluun:
voita tai margariinia
Pinnalle:
¾ dl mantelilastuja
Lisäksi:
tomusokeria
● Paloittele mantelimassa kulhoon. Lisää munat ja sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi seokseksi.
● Sekoita maissitärkkelys ja leivinjauhe keskenään.
● Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri loppuvaiheessa ja jatka vatkaamista, kunnes seos on paksua ja kiiltävää.
● Sekoita jauhoseos mantelimassaseokseen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen.
● Voitele pitkänomainen tai pyöreä piirasvuoka. Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi. Painele päälle raparperinpalat ja ripottele pinnalle mantelilastuja.
● Paista uunissa 175 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes torttu saa hieman väriä.
● Anna jäähtyä ja viimeistele tomusokerilla. Tarjoa sellaisenaan tai vaahdotetun kerman kera.
● Valmistusaika: noin 25 minuuttia + paistoaika 35 minuuttia
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2