Teksti Katri Schröder
Kuva Reetta Pasanen
KOTI JA KEITTIÖ 6-7/2013
10–12 annosta
150 g voita tai margariinia
4 ½ dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
4 rkl maitoa
ripaus suolaa
Täyte:
50 g pehmeää voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 pkt (150 g) mantelimassaa
2 kananmunaa
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl pilkottuja raparperinpaloja
1. Sekoita kaikki kakkupohjan aineet monitoimikoneen leikkuuterällä tai vatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina ohueksi ja aseta se leivinpaperilla vuoratun vaniljatanirtopohjaisen kakkuvuoan, halkaisija noin 24 cm, pohjalle ja reunoille. Nosta pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
2. Valmista täyte. Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Raasta joukkoon kylmä mantelimassa ja sekoita.
3. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen, huolellisesti sekoittaen. Lisää vehnäjauhot ja sekoita täyte tasaiseksi.
4. Pistele taikinapohjaan haarukalla reikiä. Valuta täyte pohjan päälle ja ripottele pinnalle raparperinpalat.
5. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja jähmettyä hyvin ennen leikkaamista.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2