Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Teks­ti Kat­ri Schrö­der

Kuva Reet­ta Pa­sa­nen

KOTI JA KEIT­TIÖ 6-7/2013

Raparperi-mantelipiirakka

Makea mantelitäyte antaa sopivan vastapainon kirpeälle raparperille.

10–12 an­nos­ta

150 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

4 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

3 rkl so­ke­ria

4 rkl mai­toa

ri­paus suo­laa

Täy­te:

50 g peh­me­ää voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 dl so­ke­ria

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 pkt (150 g) man­te­li­mas­saa

2 ka­nan­mu­naa

2 rkl veh­nä­jau­ho­ja

5 dl pil­kot­tu­ja ra­par­pe­rin­pa­lo­ja

1. Se­koi­ta kaik­ki kak­ku­poh­jan ai­neet mo­ni­toi­mi­ko­neen leik­kuu­te­räl­lä tai vat­kai­mel­la ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. Kau­li tai­ki­na ohu­ek­si ja ase­ta se lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tun va­nil­ja­ta­nir­to­poh­jai­sen kak­ku­vuo­an, hal­kai­si­ja noin 24 cm, poh­jal­le ja reu­noil­le. Nos­ta poh­ja jää­kaap­piin täyt­teen teon ajak­si.

2. Val­mis­ta täy­te. Vaah­do­ta peh­meä ras­va ja so­ke­rit. Raas­ta jouk­koon kyl­mä man­te­li­mas­sa ja se­koi­ta.

3. Li­sää ka­nan­mu­nat jouk­koon yk­si­tel­len, huo­lel­li­ses­ti se­koit­ta­en. Li­sää veh­nä­jau­hot ja se­koi­ta täy­te ta­sai­sek­si.

4. Pis­te­le tai­ki­na­poh­jaan haa­ru­kal­la rei­kiä. Va­lu­ta täy­te poh­jan pääl­le ja ri­pot­te­le pin­nal­le ra­par­pe­rin­pa­lat.

5. Pais­ta kak­kua 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 40 mi­nuut­tia. An­na ka­kun jääh­tyä ja jäh­met­tyä hy­vin en­nen leik­kaa­mis­ta.

Lue Myös

Rosmariini-rapar­pe­ri­fi­nancier-leivokset

Lakritsi-rapar­pe­ri­ti­ramisu

Laskiaispullat

Rosmariini-rapar­pe­ri­fi­nancier-leivokset

Lakritsi-rapar­pe­ri­ti­ramisu

Laskiaispullat

Karde­mum­ma­pi­parit

Calvados-omanaglögit

Viikunatorttu

Muhkea porkka­na­ker­ros­kakku

Jäädytetty suklaatorttu

Unikonsiemen-sitruunakakut

Muhkea porkka­na­ker­ros­kakku

Jäädytetty suklaatorttu

Unikonsiemen-sitruunakakut

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2