MARI HARJULA KUVAT ARTO VUOHELAINEN
6–8 annosta
3–5 raparperinvartta
(1 l pilkottuna)
3 munaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
1 ½ dl vehnäjauhoja
50 g mantelijauhetta
1 vaniljatanko tai
2–3 tl vaniljasokeria
puolikkaan limen raastettu kuori
ripaus suolaa
Vuoan voiteluun:
margariinia tai voita
Päälle:
mantelilastuja
Koristeluun:
tomusokeria
1. Kuori raparperit tarvittaessa. Paloittele raparperit.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon kerma ja maito.
3. Sekoita jauhot ja mantelijauhe keskenään. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus jauhoihin. Jos käytät vaniljasokeria, sekoita se jauhoihin. Lisää jauhoihin myös limen kuori ja suola. Lisää jauhoseos taikinaan vähän kerrallaan samalla sekoittaen.
4. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja painele päälle raparperit. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia, kunnes piirakka on keskeltä hyytynyt ja pinta kevyesti ruskistunut. Jos pinta alkaa tummua, laita piirakan päälle suojaksi pala leivinpaperia paistamisen loppuvaiheessa.
6. Siivilöi piirakan päälle tomu-sokeria ennen tarjoilua. Tarjoile sellaisenaan tai halutessasi vaniljajäätelön tai vaniljalla maustetun kermavaahdon kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2