Artikkeli

Teks­ti Kat­ri Schrö­der

Kuva Reet­ta Pa­sa­nen

KOTI JA KEIT­TIÖ 6-7/2013

Rapar­pe­ri­kup­pi­kakut

Raparperilla maustettuja, juuri leivottuja kuppikakkuja ei voi vastustaa.

noin 12 kpl

100 g voi­ta

1 ½ dl so­ke­ria

2 ka­nan­mu­naa

3 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1 prk (150 g) va­nil­ja­jo­gurt­tia

2 dl pie­nek­si pil­kot­tu­ja, ohut-var­ti­sia ra­par­pe­rin­pa­lo­ja

Kuor­ru­te:

100 g peh­me­ää voi­ta

200 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re-juus­toa

3 rkl to­mu­so­ke­ria

3 rkl ra­par­pe­ri­hil­loa tai -hil­lo­ket­ta

1. Vaah­do­ta voi ja so­ke­ri kuoh­ke­ak­si. Li­sää ka­nan­mu­nat yk­si­tel­len, se­koit­ta­en vä­lil­lä huo­lel­li­ses­ti.

2. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää se­os­ta tai­ki­naan vuo­ro­tel­len va­nil­ja­jo­gur­tin kans­sa. Se­koi­ta lo­puk­si jouk­koon ra­par­pe­rin­pa­lat. Kään­te­le ta­sai­sek­si.

3. Jaa seos si­li­ko­ni­siin tai pa­pe­ri­siin muf­fi­ni­vuo­kiin. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia. Nos­ta muf­fi­nit jääh­ty­mään ri­ti­läl­le.

4. Val­mis­ta kuor­ru­te. Se­koi­ta peh­meä voi, tuo­re­juus­to ja to­mu­so­ke­ri kul­hos­sa ta­sai­sen not­ke­ak­si se­ok­sek­si.

5. Kään­te­le lo­puk­si jouk­koon ra­par­pe­ri­hil­lo tai -hil­lo­ke va­ro­vas­ti. Le­vi­tä tai pur­so­ta kuor­ru­te jääh­ty­nei­den muf­fi­nien pääl­le.