Teksti Katri Schröder
Kuva Reetta Pasanen
KOTI JA KEITTIÖ 6-7/2013
noin 12 kpl
100 g voita
1 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 prk (150 g) vaniljajogurttia
2 dl pieneksi pilkottuja, ohut-vartisia raparperinpaloja
Kuorrute:
100 g pehmeää voita
200 g maustamatonta tuore-juustoa
3 rkl tomusokeria
3 rkl raparperihilloa tai -hilloketta
1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen, sekoittaen välillä huolellisesti.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seosta taikinaan vuorotellen vaniljajogurtin kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon raparperinpalat. Kääntele tasaiseksi.
3. Jaa seos silikonisiin tai paperisiin muffinivuokiin. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Nosta muffinit jäähtymään ritilälle.
4. Valmista kuorrute. Sekoita pehmeä voi, tuorejuusto ja tomusokeri kulhossa tasaisen notkeaksi seokseksi.
5. Kääntele lopuksi joukkoon raparperihillo tai -hilloke varovasti. Levitä tai pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2