Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2010 KUVA UL­LA­MAI­JA HÄN­NI­NEN

Raparperi-kookos­juus­to­kakut

Hienonna keksit monitoi­mi­ko­neessa tai muovipussissa kaulimella. Sulata rasva ja lisää keksimurskaan...

noin 12 kpl

200 g di­ges­ti­ve­kek­se­jä

100 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Täy­te:

6 lii­va­te­leh­teä

400 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

1 pie­ni prk (165 ml) koo­kos­mai­toa

1 dl to­mu­so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Man­sik­ka-ra­par­pe­ri­hil­lo­ke:

250 g ra­par­pe­ria

2 dl man­si­koi­ta

1 1/2 dl so­ke­ria

1/2 dl vet­tä

yh­den li­men mehu

Ko­ris­te­luun:

1 li­men raas­tet­tu kuo­ri

1. Hie­non­na kek­sit mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa tai muo­vi­pus­sis­sa kau­li­mel­la. Su­la­ta ras­va ja li­sää kek­si­murs­kaan. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Pai­ne­le seos muf­fi­ni­pel­lin sy­ven­nyk­siin tai pie­niin, tu­ke­viin lei­vos­vuo­kiin.

2. Lai­ta lii­va­te­leh­det kyl­mään ve­teen li­ko­a­maan.

3. Not­kis­ta tuo­re­juus­to koo­kos­mai­dol­la. Li­sää maus­teet ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Pu­ris­ta lii­va­te­leh­dis­tä yli­mää­räi­nen vesi pois ja liu­o­ta ne tilk­kaan kuu­maa vet­tä. Li­sää ohu­e­na nau­ha­na tuo­re­juus­to­se­ok­seen sa­mal­la se­koit­ta­en.

4. Lu­si­koi täy­te kek­si­poh­jien pääl­le. An­na jäh­met­tyä vii­le­äs­sä pari tun­tia.

5. Val­mis­ta hil­lo­ke. Pese ja pa­loit­te­le ra­par­pe­rit. Per­kaa ja hal­kai­se tai leik­kaa man­si­kat nel­jään osaan.

6. Mit­taa kat­ti­laan so­ke­ri, vesi ja li­men mehu. Kei­tä so­ke­ri­lien­tä 5–10 mi­nuut­tia. Li­sää ra­par­pe­ri­pa­lat ja man­si­kat ja an­na nii­den kuu­men­tua noin 10 mi­nuut­tia. Väl­tä se­koit­ta­mis­ta. An­na jääh­tyä.

7. Ir­ro­ta ka­kut vuo­is­ta va­ro­vas­ti. Lu­si­koi hil­lo­ket­ta juus­to­kak­ku­jen pääl­le juu­ri en­nen tar­joi­lua. Ko­ris­te­le li­men­kuo­ri­raas­teel­la.