Koti ja keittiö 6-7/2010 KUVA ULLAMAIJA HÄNNINEN
noin 12 kpl
200 g digestivekeksejä
100 g voita tai margariinia
Täyte:
6 liivatelehteä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 pieni prk (165 ml) kookosmaitoa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Mansikka-raparperihilloke:
250 g raparperia
2 dl mansikoita
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl vettä
yhden limen mehu
Koristeluun:
1 limen raastettu kuori
1. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella. Sulata rasva ja lisää keksimurskaan. Sekoita tasaiseksi. Painele seos muffinipellin syvennyksiin tai pieniin, tukeviin leivosvuokiin.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
3. Notkista tuorejuusto kookosmaidolla. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne tilkkaan kuumaa vettä. Lisää ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla sekoittaen.
4. Lusikoi täyte keksipohjien päälle. Anna jähmettyä viileässä pari tuntia.
5. Valmista hilloke. Pese ja paloittele raparperit. Perkaa ja halkaise tai leikkaa mansikat neljään osaan.
6. Mittaa kattilaan sokeri, vesi ja limen mehu. Keitä sokerilientä 5–10 minuuttia. Lisää raparperipalat ja mansikat ja anna niiden kuumentua noin 10 minuuttia. Vältä sekoittamista. Anna jäähtyä.
7. Irrota kakut vuoista varovasti. Lusikoi hilloketta juustokakkujen päälle juuri ennen tarjoilua. Koristele limenkuoriraasteella.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2