Artikkeli

Rapar­pe­ri­ko­hokkaat

Sekoita vehnäjauhot maitoon kattilassa. Lisää keltuaiset ja puolet sokerista (2 rkl) sekä vaniljasokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja jatka, kunnes seos sakenee...

4 an­nos­ta

1 dl mai­toa

1 1/2 rkl veh­nä­jau­ho­ja

2 kel­tu­ais­ta

4 rkl so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

200 g ra­par­pe­ria

tilk­ka vet­tä

3 val­ku­ais­ta

2 rkl mais­si­tärk­ke­lys­jau­ho­ja

Vuo­kiin:

voi­ta

so­ke­ria

1. Se­koi­ta veh­nä­jau­hot mai­toon kat­ti­las­sa. Li­sää kel­tu­ai­set ja puo­let so­ke­ris­ta (2 rkl) sekä va­nil­ja­so­ke­ri. Kuu­men­na koko ajan se­koit­ta­en ja jat­ka, kun­nes seos sa­ke­nee. Lai­ta mai­to-kel­tu­ais­se­os si­vuun.

2. Kuo­ri ra­par­pe­rit tar­vit­ta­es­sa ja pa­loit­te­le. Lai­ta ra­par­pe­rit, lo­put so­ke­ris­ta (2 rkl) ja tilk­ka vet­tä kat­ti­laan ja an­na nii­den peh­men­tyä so­seek­si ja nes­teen haih­tua mie­dol­la läm­möl­lä noin 10 mi­nuut­tia.

3. Se­koi­ta ra­par­pe­ri­so­se mai­to-kel­tu­ais­se­ok­seen ja an­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si.

4. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si. Li­sää jouk­koon mais­si­tärk­ke­lys. Se­koi­ta en­sin noin 1/3 (yk­si kol­ma­so­sa) val­ku­ais­täyt­tees­tä ra­par­pe­ri­se­ok­sen jouk­koon ja sen jäl­keen lo­put vaah­dos­ta va­ro­vas­ti se­koit­ta­en.

5. Voi­te­le ja so­ke­roi noin uu­nin kes­tä­vät 2 dl:n an­nos­vuo­at hy­vin. Täy­tä vuo­at ylä­reu­naan saak­ka va­ro­vas­ti mut­ta huo­lel­li­ses­ti.

6. Pais­ta ko­hok­kai­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia. Ri­pau­ta ha­lu­tes­sa­si pääl­le to­mu­so­ke­ria ja tar­joa heti esim. va­nil­ja­jää­te­lön tai -kas­tik­keen kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ