4 annosta
1 dl maitoa
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
2 keltuaista
4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g raparperia
tilkka vettä
3 valkuaista
2 rkl maissitärkkelysjauhoja
Vuokiin:
voita
sokeria
1. Sekoita vehnäjauhot maitoon kattilassa. Lisää keltuaiset ja puolet sokerista (2 rkl) sekä vaniljasokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja jatka, kunnes seos sakenee. Laita maito-keltuaisseos sivuun.
2. Kuori raparperit tarvittaessa ja paloittele. Laita raparperit, loput sokerista (2 rkl) ja tilkka vettä kattilaan ja anna niiden pehmentyä soseeksi ja nesteen haihtua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
3. Sekoita raparperisose maito-keltuaisseokseen ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maissitärkkelys. Sekoita ensin noin 1/3 (yksi kolmasosa) valkuaistäytteestä raparperiseoksen joukkoon ja sen jälkeen loput vaahdosta varovasti sekoittaen.
5. Voitele ja sokeroi noin uunin kestävät 2 dl:n annosvuoat hyvin. Täytä vuoat yläreunaan saakka varovasti mutta huolellisesti.
6. Paista kohokkaita uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ripauta halutessasi päälle tomusokeria ja tarjoa heti esim. vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2