Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/07

Raparperi-keikausmuffinit

Vinkki! Voit paistaa myös yhden ison kakun irtopohjavuoassa. Pidennä kypsennysaikaa silloin hieman.

(12 kpl)

75 g voi­ta

3/4 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

1 rkl hu­na­jaa

400 g ra­par­pe­ria

Tai­ki­na:

150 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 dl ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

2 mu­naa

puo­len sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

2 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 tl ka­ne­lia

ri­paus kar­de­mum­maa

1. Su­la­ta ras­va kat­ti­las­sa. Li­sää fa­rii­ni­so­ke­ri ja hu­na­ja. Kaa­da seos muf­fi­ni­pel­lin ko­loi­hin.

2. Pa­loit­te­le ra­par­pe­rin­var­ret ja aset­te­le ra­par­pe­rin­pa­lat ras­va-so­ke­ri­se­ok­sen pääl­le muf­fi­ni­vuo­kiin.

3. Val­mis­ta tai­ki­na. Vat­kaa ras­va ja so­ke­ri vaah­dok­si. Li­sää jouk­koon mu­nat yk­si­tel­len sa­mal­la vat­ka­ten. Li­sää raas­tet­tu sit­ruu­na­kuo­ri. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää tai­ki­nan jouk­koon. Jaa tai­ki­na muf­fi­ni­pel­lin ko­loi­hin ra­par­pe­ri­täyt­teen pääl­le.

4. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia.

5. An­na jääh­tyä het­ken ja ku­moa muf­fi­nit.

Vink­ki! Voit pais­taa myös yh­den ison ka­kun ir­to­poh­ja­vuo­as­sa. Pi­den­nä kyp­sen­ny­sai­kaa sil­loin hie­man.