Artikkeli

Raparperiherkut

Ha­po­kas ra­par­pe­ri on al­ku­ke­sän herk­ku, jos­ta val­mis­tuu niin al­ku­pa­lo­ja, lei­von­nai­sia kuin jäl­ki­ruo­ki­a­kin.

Ra­par­pe­ri­te­qui­la on upe­an­vä­ri­nen juh­la­juo­ma. 

   

  Val­ko­ho­me­juus­tol­la, va­del­mil­la ja ru­co­lal­la höys­te­tyt brusc­he­tat  vii­meis­tel­lään tim­ja­mi­ra­par­pe­ri­sii­ra­pil­la.    

  La­si­purk­kiin pa­kat­tu ra­par­pe­ri-val­ko­suk­laa­herk­ku käy myös pik­ni­ke­vääk­si.    

  Ra­par­pe­ri-lak­rit­si­jää­te­lö  on rai­kas ke­sä­herk­ku.    

  Kuoh­kea lak­rit­si-ra­par­pe­ri­ti­ra­mi­su  maus­te­taan tur­kin­pip­pu­ri­rou­heel­la.    

  Ra­par­pe­ri­man­te­li­ka­kun  sa­lai­suus on ma­kea man­te­li­täy­te, joka an­taa so­pi­van vas­ta­pai­non kir­pe­äl­le ra­par­pe­ril­le.     

  Ra­par­pe­ri­kup­pi­ka­kut  kuor­ru­te­taan ra­par­pe­ri­hil­lol­la maus­te­tul­la kree­mil­lä.    

  Rans­ka­lai­set ros­ma­rii­ni-ra­par­pe­ri­fi­nan­cier-lei­vok­set  maus­te­taan ros­ma­rii­nil­la.    

  Vih­reil­lä kar­de­mum­man sie­me­nil­lä ja va­nil­jal­la maus­tet­tu ra­par­pe­ri­hil­lo­ke  so­pii sekä jää­te­lön, let­tu­jen et­tä juus­to­jen kump­pa­nik­si.