Artikkeli

Kuva Jes buus­mann

Raparperia voitai­ki­na­tas­kussa

Raparperitasku viimeistellään jogurt­ti­no­ka­reella.

4 hen­gel­le

noin 400 g ra­par­pe­ria

50 g mus­ta­he­ru­koi­ta

noin 4 rkl so­ke­ria

1 pa­ket­ti (500 g) val­mis­ta voi­tai­ki­naa

tilk­ka mai­toa voi­te­luun

hiu­kan ra­e­so­ke­ria

2 dl kreik­ka­lais­ta jo­gurt­tia

1. Pil­ko ra­par­pe­rit puo­len sen­tin pa­loik­si ja se­koi­ta pa­lat kul­hos­sa mus­ta­he­ru­koi­den ja so­ke­rin kans­sa.

2. Kau­lit­se voi­tai­ki­nas­ta nel­jä hal­kai­si­jal­taan 17-sent­tis­tä pyö­ry­lää.

3. Lai­ta tai­ki­na­poh­jat pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le ja le­vi­tä ra­par­pe­ri­se­os­ta jo­kai­sen kes­kel­le. Tait­te­le poh­jien reu­nat ylös ra­par­pe­ri­se­ok­sen ym­pä­ril­le. Ni­pis­tä pie­net tai­tok­set nel­jään nurk­kaan ja pu­ris­ta nii­tä hiu­kan yh­teen.

4. Voi­te­le pii­raat mai­dol­la ja ri­pot­te­le hiu­kan ra­e­so­ke­ria pääl­le.

5. Pais­ta lei­von­nai­sia 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 15–20 mi­nuut­tia, kun­nes ne ovat kul­lan­rus­kei­ta. Tar­joi­le hiu­kan jääh­ty­nei­nä jo­gurt­ti­no­ka­reen kera.