● (alkuruoaksi tai
pikkusyötäväksi neljälle)
1 kg tuoreita sinisimpukoita
2 rkl öljyä tai voita
2 salottisipulia
4 persiljan oksaa
2 timjamin oksaa
1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
1 1/2 dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl silputtua persiljaa
1. Pese simpukat juuresharjalla
juoksevan veden alla.
Heitä pois rikkoutuneet ja
auenneet simpukat, jotka eivät
sulkeudu. Silppua sipulit.
2. Kuumenna kattilassa öljy,
lisää hienonnetut sipulit ja
kuullota hetki. Lisää persiljan-
ja timjamin oksat, valkoviini,
vesi ja suola. Kuumenna
liemi kiehuvaksi, lisääsimpukat, peitä kattila kannella
ja keitä voimakkaalla
lämmöllä 3-4 minuuttia, kunnes
simpukat avautuvat. Ravista
kattilaa pari kertaa keittämisen
aikana.
3. Nosta simpukat reikäkauhalla
pois liemestä. Heitä
pois ne, jotka eivät ole kypsennyksen
aikana auenneet.
4. Siivilöi keitinliemi ja keitä
kokoon, noin puoleen alkuperäisestä
määrästä. Lisää
kypsät simpukat kastikkeeseen
vielä hetkeksi kuumenemaan.
Lisää sitruunamehu
ja silputtu persilja.
5. Tarjoile maalaisleivän
kanssa.
Valmistusaika: noin 25 min
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: noin 10 €
Koti ja keittiö 4/2004
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2