Artikkeli

Toi­mit­ta­ja San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vau­sa­vus­ta­ja Jo­han­na Va­na­mo

Ku­vaa­ja Fa­bi­an Björk

Ranskalaiset omenaohukaiset

Ranskalaiset omenaohukaiset valmistuvat crêpes Suzetten tyyliin. Ne maustuvat calvadosilla, karamel­li­soi­dulla ompulla ja ranskankermalla.

Val­mis­tu­sai­neet:

Noin 12 kpl

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 ½ dl ke­vyt­mai­toa

3 mu­naa

1 rkl so­ke­ria

50 g voi­ta su­la­tet­tu­na

Ka­ra­mel­li­soi­dut ome­nat:

500 g hap­pa­mia ome­noi­ta

50 g voi­ta

1 dl (fa­rii­ni)so­ke­ria

2 tl ka­ne­lia

2 rkl Cal­va­dos­ta

voi­ta pais­ta­mi­seen

Val­mis­tu­soh­jeet:

1. Se­koi­ta jau­hot ja mai­to ta­sai­sek­si. Ero­ta kel­tu­ai­set val­ku­ai­sis­ta. Se­koi­ta kel­tu­ai­set, so­ke­ri ja voi­su­la jau­ho­se­ok­seen. Vat­kaa val­ku­ai­set vaah­dok­si ja kään­te­le ne tai­ki­naan.

2. Kuu­men­na krep­pi­pan­nu tai pie­ni pais­tin­pan­nu. Su­la­ta voi­ta pan­nul­la ja pais­ta ohui­ta räis­kä­lei­tä. Pidä läm­pi­mä­nä fo­li­on al­la.

3. Kuo­ri ja vii­pa­loi ome­nat. Mit­taa voi ja so­ke­ri pais­tin­pan­nul­le. An­na voin su­laa. Li­sää ome­na­loh­kot, ka­ne­li ja Cal­va­dos. Pais­ta kään­nel­len noin 5 mi­nuut­tia. Tar­joa let­tu­jen kans­sa.

Vink­ki! Voit ha­lu­tes­sa­si lie­kit­tää le­tut Cal­va­do­sil­la.

Val­mis­tu­sai­ka: 30 mi­nuut­tia

Vai­keu­sas­te: hel­poh­ko

Hin­ta: noin 11 eu­roa