Artikkeli

Ranskalaiset maustekurkut

Harjaa kurkut puhtaiksi ja leikkaa ne 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi. Lado kurkkuviipaleet ja suola kerroksittain lasipurkkiin, viimeiseksi suolakerros...

1 kg avo­maan­kurk­ku­ja

1 1/2 dl kar­ke­aa suo­laa

Etik­ka­lie­mi:

6 dl val­ko­vii­nie­tik­kaa

2 dl so­ke­ria

Li­säk­si jo­kai­seen purk­kiin:

1 ok­sa tuo­ret­ta ra­kuu­naa

1 rkl kel­tai­sia si­na­pin­sie­me­niä

4 ko­ko­nais­ta nei­lik­kaa

6 ko­ko­nais­ta mus­ta­pip­pu­ria

1 pu­nai­nen chi­li­pal­ko

1 kel­tai­nen tai vih­reä chi­li­pal­ko

3-4 kuo­rit­tua sa­lot­ti­si­pu­lia

1. Har­jaa kur­kut puh­taik­si ja leik­kaa ne 1/2 cm pak­suik­si vii­pa­leik­si. Lado kurk­ku­vii­pa­leet ja suo­la ker­rok­sit­tain la­si­purk­kiin, vii­mei­sek­si suo­la­ker­ros.

2. An­na kurk­ku­jen peh­me­tä suo­las­sa 12-14 tun­tia. Huu­do kur­kut hy­vin kyl­mäs­sä, juok­se­vas­sa ve­des­sä. Va­lu­ta ne lä­vi­kös­sä.

3. Pane kurk­ku­vii­pa­leet la­si­purk­kiin maus­tei­den ja kas­vis­ten kans­sa.

4. Kie­hau­ta val­ko­vii­nie­tik­ka ja so­ke­ri. Se­koi­ta, kun­nes so­ke­ri on liu­en­nut. Kaa­da jääh­ty­nyt etik­ka­lie­mi purk­kei­hin. An­na maus­tua jää­kaa­pis­sa vii­kon. Säi­ly­tä vii­le­äs­sä.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje