1 kg avomaankurkkuja
1 1/2 dl karkeaa suolaa
Etikkaliemi:
6 dl valkoviinietikkaa
2 dl sokeria
Lisäksi jokaiseen purkkiin:
1 oksa tuoretta rakuunaa
1 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
4 kokonaista neilikkaa
6 kokonaista mustapippuria
1 punainen chilipalko
1 keltainen tai vihreä chilipalko
3-4 kuorittua salottisipulia
1. Harjaa kurkut puhtaiksi ja leikkaa ne 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi. Lado kurkkuviipaleet ja suola kerroksittain lasipurkkiin, viimeiseksi suolakerros.
2. Anna kurkkujen pehmetä suolassa 12-14 tuntia. Huudo kurkut hyvin kylmässä, juoksevassa vedessä. Valuta ne lävikössä.
3. Pane kurkkuviipaleet lasipurkkiin mausteiden ja kasvisten kanssa.
4. Kiehauta valkoviinietikka ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Kaada jäähtynyt etikkaliemi purkkeihin. Anna maustua jääkaapissa viikon. Säilytä viileässä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ