125 g voita
300 g tummaa suklaata
2 dl tummaa ruokosokeria
6 munaa
1 1/2 dl spelt-vehnää tai
luomuvehnäjauhoja
1. Kytke uuni 175-asteiseksi. Voitele irtopohjavuoka voilla ja leivitä kokojyväkorppujauhoilla.
2. Mittaa voi ja suklaa vesihaudekulhoon tai uuninkestävään vuokaan ja sulata joko liedellä tai uunissa.
3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää sulanut voi-suklaaseos ja sekoita jauhot joukkoon.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto taikinaan hellästi nostellen. Tässä kakussa kuohkea valkuainen toimii kakun kohottajana. Leivinjauhetta ei käytetä lainkaan.
5. Kypsennä kakkua uunin keskiritilällä 45 minuuttia. Kumoa heti.
6. Jälkiruokamainen kakku sopii kahvipöytäänkin. Seulo pintaan hiukan kaakaojauhetta ja/tai tomusokeria. Sapluunakoristelu antaa kakulle persoonallisen ilmeen.
Koti ja keittiö 1-2/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2