Artikkeli

Ranskalainen suklaakakku

125 g voi­ta

300 g tum­maa suk­laa­ta

2 dl tum­maa ruo­ko­so­ke­ria

6 mu­naa

1 1/2 dl spelt-veh­nää tai

luo­mu­veh­nä­jau­ho­ja

1. Kyt­ke uu­ni 175-as­tei­sek­si. Voi­te­le ir­to­poh­ja­vuo­ka voil­la ja lei­vi­tä ko­ko­jy­vä­korp­pu­jau­hoil­la.

2. Mit­taa voi ja suk­laa ve­si­hau­de­kul­hoon tai uu­nin­kes­tä­vään vuo­kaan ja su­la­ta joko lie­del­lä tai uu­nis­sa.

3. Erot­te­le kel­tu­ai­set ja val­ku­ai­set. Vat­kaa kel­tu­ai­set so­ke­rin kans­sa vaah­dok­si. Li­sää su­la­nut voi-suk­laa­se­os ja se­koi­ta jau­hot jouk­koon.

4. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si ja li­sää vaah­to tai­ki­naan hel­läs­ti nos­tel­len. Täs­sä ka­kus­sa kuoh­kea val­ku­ai­nen toi­mii ka­kun ko­hot­ta­ja­na. Lei­vin­jau­het­ta ei käy­te­tä lain­kaan.

5. Kyp­sen­nä kak­kua uu­nin kes­ki­ri­ti­läl­lä 45 mi­nuut­tia. Ku­moa heti.

6. Jäl­ki­ruo­ka­mai­nen kak­ku so­pii kah­vi­pöy­tään­kin. Seu­lo pin­taan hiu­kan kaa­ka­o­jau­het­ta ja/tai to­mu­so­ke­ria. Sap­luu­na­ko­ris­te­lu an­taa ka­kul­le per­soo­nal­li­sen il­meen.

Koti ja keit­tiö 1-2/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ