KUVAT ANITA LINDBERG
4 hengelle
Krutongit:
4 viipaletta kuivahtanutta, vaalea tai maalaisleipää
3–4 rkl oliiviöljyä
tuoretta timjamia hienonnettuna
1–2 murskattua valkosipulinkynttä
Sipulikeitto:
6 isoa keltasipulia
2 punasipulia
1 rkl voita
2–3 valkosipulinkynttä
1 tl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
1 ½ kana- tai kasvislientä
(fondista tai kuutiosta)
2 dl valkoviiniä
(1 rkl konjakkia)
tuoretta timjamia hienonnettuna
suolaa, mustapippuria
1. Valmista ensin krutongit. Leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja alenna lämpöä. Lisää halutessasi valkosipulinkynnet ja timjami. Paista leipäkuutioita öljyssä käännellen, kunnes ne ovat kullanruskeita.
2. Sipulikeitto: Kuori ja leikkaa puolet sipuleista ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi loput sipulit. Kuullota sipuleita kattilassa voissa, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Lisää murskatut valkosipulinkynnet ja sokeri. Anna sipuleiden hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
3. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää kana- tai kasvisliemi ja valkoviini ja anna keiton kiehua hiljalleen vielä noin puoli tuntia.
4. Lisää lopuksi hienonnettu timjami ja halutessasi konjakki. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
5. Jaa keitto lautasille ja ripota krutongit keiton päälle.
Vinkki: Krutonkien sijasta voit paahtaa 4–8 viipaletta vehnäleipää. Sivele paahtuneet leipäviipaleet valkosipulilla. Laita jokaiselle lautaselle leipäviipale ja valuta lämmintä keittoa päälle. Viimeistele annos raastetulla gruyèrejuustolla, muutamalla kierroksella mustapippuria myllystä ja hienonnetulla persiljalla.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ