Toimittaja Sanna Kekäläinen
Kuvausavustaja Johanna Vanamo
Kuvat Fabian Björk
6–8 palaa
1 pkt (400 g) pakastemurotaikinaa
Täyte:
6 luumua
1 dl rouhittua saksan- tai muuta pähkinää
2 rkl vehnäjauhoja
3 rkl fariinisokeria
muutama oksa rosmariinia
Tarjoiluun:
tomusokerilla makeutettua ranskankermaa
1. Leikkaa luumut ohuiksi viipaleiksi.
2. Yhdistä pähkinärouhe, jauhot ja sokeri.
3. Kauli sulatettu piirakkataikina ympyräksi. Ripottele päälle pähkinäseos. Asettele luumut kauniisti päälle, mutta jätä taikinan reunoille noin 4 cm tyhjää. Kääntele reunat rennosti luumujen päälle. Lisää rosmariini. Voitele taikinan reunat munalla ja ripottele päälle halutessasi hieman kidesokeria.
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes taikina on kypsä. Tarjoa ranskankerman kanssa.
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 20 minuuttia + paistoaika 20 minuuttia
Hinta: noin 11 euroa
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2