Artikkeli

Toi­mit­ta­ja San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vau­sa­vus­ta­ja Jo­han­na Va­na­mo

Ku­vat Fa­bi­an Björk

Ranskalainen luumugaletti

Galetti on mutkattomasti valmistaikinasta syntyvä rustiikki, rosmariinilla maustettu piiras, jonka kanssa tarjotaan tomusokerilla makeutettua ranskankermaa. Oo la laa!

6–8 pa­laa

1 pkt (400 g) pa­kas­te­mu­ro­tai­ki­naa

Täy­te:

6 luu­mua

1 dl rou­hit­tua sak­san- tai muu­ta päh­ki­nää

2 rkl veh­nä­jau­ho­ja

3 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

muu­ta­ma ok­sa ros­ma­rii­nia

Tar­joi­luun:

to­mu­so­ke­ril­la ma­keu­tet­tua rans­kan­ker­maa

1. Leik­kaa luu­mut ohuik­si vii­pa­leik­si.

2. Yh­dis­tä päh­ki­nä­rou­he, jau­hot ja so­ke­ri.

3. Kau­li su­la­tet­tu pii­rak­ka­tai­ki­na ym­py­räk­si. Ri­pot­te­le pääl­le päh­ki­nä­se­os. Aset­te­le luu­mut kau­niis­ti pääl­le, mut­ta jätä tai­ki­nan reu­noil­le noin 4 cm tyh­jää. Kään­te­le reu­nat ren­nos­ti luu­mu­jen pääl­le. Li­sää ros­ma­rii­ni. Voi­te­le tai­ki­nan reu­nat mu­nal­la ja ri­pot­te­le pääl­le ha­lu­tes­sa­si hie­man ki­de­so­ke­ria.

4. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 20 mi­nuut­tia tai kun­nes tai­ki­na on kyp­sä. Tar­joa rans­kan­ker­man kans­sa.

Vai­keu­sas­te: help­po

Val­mis­tu­sai­ka: 20 mi­nuut­tia + pais­to­ai­ka 20 mi­nuut­tia

Hin­ta: noin 11 eu­roa