Koti ja keittiö 12/2009 KUVA ARTO VUOHELAINEN
6–8 annosta
noin 1 kg porsaan ulkofileetä
öljyä tai voita
rouhittua mustapippuria
suolaa
Pinnalle:
1/2 dl tummaa siirappia tai
ruokosokerisiirappia
1 rkl ruokosokeria
2 rkl maalais- eli kokojyväsinappia
2–3 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
1. Kuumenna rasva pannulla ja ruskista porsaanfilee siinä kauttaaltaan. Hiero pintaan suolaa ja mustapippuria. Laita filee uunivuokaan.
2. Sekoita siirappi, sokeri, sinappi ja rakuuna ja sivele seos lihan pintaan. Työnnä fileeseen lihalämpömittari. Kypsennä fileetä uunissa 150 asteessa noin 1 tunti, tai kunnes lihalämpömittari näyttää 80 astetta.
3. Otettuasi fileen uunista peitä se alumiinifoliolla ja anna vetäytyä hetken. Leikkaa viipaleiksi.
Vinkki! Tarjoile lämpimän rosollin kanssa.
Aika: noin 40 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2