Artikkeli

Rakuuna-kukka­kaa­lig­ra­tiini

Irrota kukkakaalin nuput annospaloiksi ja höyrytä vähässä vedessä pehmeiksi. Ota keitinliemi talteen...

(4 an­nos­vuo­kaa)

2 pien­tä kuk­ka­kaa­lia

2 ra­kuu­na­nok­saa

Kas­ti­ke:

50 g voi­ta

2 rkl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl kuk­ka­kaa­lin kei­tin­vet­tä

2 dl mai­toa

100 g su­la­te­juus­toa

2 mu­nan­val­ku­ais­ta

mus­kot­ti­päh­ki­nää ja

val­ko­pip­pu­ria

suo­laa

1. Ir­ro­ta kuk­ka­kaa­lin nu­put an­nos­pa­loik­si ja höy­ry­tä vä­häs­sä ve­des­sä peh­meik­si. Ota kei­tin­lie­mi tal­teen.

2. Jaa kuk­ka­kaa­li voi­del­tui­hin an­nos­vuo­kiin. Pil­ko pääl­le run­saas­ti ra­kuu­naa.

3. Tee kas­ti­ke. Su­la­ta voi kat­ti­las­sa ja ri­po­ta jouk­koon jau­hot, an­na kie­hah­taa. Kaa­da vä­hi­tel­len jouk­koon kuk­ka­kaa­li­lie­mi ja mai­to, se­koi­ta koko ajan. Li­sää su­la­te­juus­to ja an­na kas­tik­keen kie­hua kun­nes juus­to su­laa. Maus­ta kas­ti­ke.

4. Vaah­do­ta val­ku­ai­set ja se­koi­ta kas­tik­kee­seen ke­pe­äs­ti nos­tel­len. Jaa kuor­ru­tus­kas­ti­ke vuo­kiin ja kyp­sen­nä vuo­kia 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa pa­ri­kym­men­tä mi­nuut­tia eli kun­nes pin­ta on rus­kis­tu­nut. Tar­joa heti.

Koti ja keit­tiö 6-7/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ