(4 annosvuokaa)
2 pientä kukkakaalia
2 rakuunanoksaa
Kastike:
50 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kukkakaalin keitinvettä
2 dl maitoa
100 g sulatejuustoa
2 munanvalkuaista
muskottipähkinää ja
valkopippuria
suolaa
1. Irrota kukkakaalin nuput annospaloiksi ja höyrytä vähässä vedessä pehmeiksi. Ota keitinliemi talteen.
2. Jaa kukkakaali voideltuihin annosvuokiin. Pilko päälle runsaasti rakuunaa.
3. Tee kastike. Sulata voi kattilassa ja ripota joukkoon jauhot, anna kiehahtaa. Kaada vähitellen joukkoon kukkakaaliliemi ja maito, sekoita koko ajan. Lisää sulatejuusto ja anna kastikkeen kiehua kunnes juusto sulaa. Mausta kastike.
4. Vaahdota valkuaiset ja sekoita kastikkeeseen kepeästi nostellen. Jaa kuorrutuskastike vuokiin ja kypsennä vuokia 225-asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia eli kunnes pinta on ruskistunut. Tarjoa heti.
Koti ja keittiö 6-7/2002
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2