Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 10/07

Raitajuuri-sienipiiras

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

150 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

3 rkl kyl­mää vet­tä

ri­paus suo­laa

Täy­te:

150 g (3–4 kpl) rai­ta- tai pu­na­juur­ta

2 dl kui­vat­tu­ja, li­o­tet­tu­ja mus­tia tor­vi­sie­niä

2 mu­naa

2 dl em­men­tal­juus­to­raas­tet­ta

1 prk (150 g) sme­ta­naa

1 tl kui­vat­tua tim­ja­mia

ri­paus suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Val­mis­ta tai­ki­na. Pane kul­hoon pie­nek­si kuu­ti­oi­tu ras­va, ri­paus suo­laa ja jau­hot. Nypi seos ta­sai­sek­si.

2. Li­sää jää­kyl­mä vesi ja se­koi­ta tai­ki­na no­pe­as­ti pal­lok­si. Nos­ta pei­tet­ty­nä jää­kaap­piin.

3. Kuo­ri ja raas­ta tai kuu­ti­oi rai­ta­juu­ret.

4. Kuul­lo­ta rai­ta­juu­ret pan­nul­la öl­jys­sä peh­meik­si. Li­sää lop­pu­vai­hees­sa pie­ni­tyt sie­net. Maus­ta ne suo­lal­la, mus­ta­pip­pu­ril­la ja tim­ja­mil­la.

5. Se­koi­ta kes­ke­nään mu­nat, juus­to­raas­te ja sme­ta­na.

6. Pai­ne­le tai­ki­na pii­ras­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le ja le­vi­tä pääl­le rai­ta­juu­ri- sie­ni­se­os ja juus­to­täy­te. Pais­ta 200 as­tees­sa noin 30–40 mi­nuut­tia, kun­nes täy­te on hyy­ty­nyt ja tai­ki­na on kyp­sää.

7. Tar­joa raik­kaan sa­laa­tin kans­sa.