Koti ja Keittiö 10/07
150 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kylmää vettä
ripaus suolaa
Täyte:
150 g (3–4 kpl) raita- tai punajuurta
2 dl kuivattuja, liotettuja mustia torvisieniä
2 munaa
2 dl emmentaljuustoraastetta
1 prk (150 g) smetanaa
1 tl kuivattua timjamia
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
1. Valmista taikina. Pane kulhoon pieneksi kuutioitu rasva, ripaus suolaa ja jauhot. Nypi seos tasaiseksi.
2. Lisää jääkylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti palloksi. Nosta peitettynä jääkaappiin.
3. Kuori ja raasta tai kuutioi raitajuuret.
4. Kuullota raitajuuret pannulla öljyssä pehmeiksi. Lisää loppuvaiheessa pienityt sienet. Mausta ne suolalla, mustapippurilla ja timjamilla.
5. Sekoita keskenään munat, juustoraaste ja smetana.
6. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja levitä päälle raitajuuri- sieniseos ja juustotäyte. Paista 200 asteessa noin 30–40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja taikina on kypsää.
7. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2