Vihreä perunasalaatti on kesäkauden varma valinta.
Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
Vihreä perunasalaatti
20 min + keittämiseen 20 min . helppo . noin 11 e
4 annosta
800 g uusia perunoita
1 pieni kesäkurpitsa
2 dl herneitä
200 g fetaa
Kastike:
2 valkosipulinkynttä
2 dl basilikanlehtiä
1 dl mintunlehtiä
½ dl raastettua parmesaania
noin 1 ½ dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
sormisuolaa ja mustapippuria
Viimeistelyyn:
1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
½ dl raastettua parmesaania
1. Harjaa perunat puhtaiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
2. Viipaloi kesäkurpitsa. Grillaa tai paista öljyssä pannulla kypsäksi. Keitä herneitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja laita herneet jäähtymään kylmään veteen. Murustele feta.
3. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit. Laita ne tehosekoittimeen yrttien, parmesaanin, öljyn ja sitruunamehun kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Aja karkeahkoksi tahnaksi.
4. Valuta perunoiden keitinvesi pois. Puolita perunat. Kaada joukkoon kastike. Sekoita joukkoon kesäkurpitsa, herneet ja feta. Viimeistele yrteillä ja siemenillä.
Vihreä perunasalaatti on kesäkauden varma valinta.
Photography: Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2