Artikkeli
Vihreä perunasalaatti on kesäkauden varma valinta.

Vihreä perunasalaatti on kesäkauden varma valinta.

Photography: Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen

Raikas vihreä perunasalaatti käy kaikenlaisen grillattavan seuraksi

Salaatti uusista perunoista ja vihreistä vihanneksista maistuu vaikka minkälaisten kesäherkkujen kanssa.

Vih­reä pe­ru­na­sa­laat­ti

20 min + keit­tä­mi­seen 20 min . help­po . noin 11 e

4 an­nos­ta

800 g uu­sia pe­ru­noi­ta

1 pie­ni ke­sä­kur­pit­sa

2 dl her­nei­tä

200 g fe­taa

Kas­ti­ke:

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 dl ba­si­li­kan­leh­tiä

1 dl min­tun­leh­tiä

½ dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

noin 1 ½ dl olii­vi­öl­jyä

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

sor­mi­suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria

Vii­meis­te­lyyn:

1 dl paah­det­tu­ja pin­jan­sie­me­niä

½ dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

1. Har­jaa pe­ru­nat puh­taik­si. Kei­tä suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä kyp­sik­si.

2. Vii­pa­loi ke­sä­kur­pit­sa. Gril­laa tai pais­ta öl­jys­sä pan­nul­la kyp­säk­si. Kei­tä her­nei­tä muu­ta­ma mi­nuut­ti suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä. Kaa­da kei­tin­ve­si pois ja lai­ta her­neet jääh­ty­mään kyl­mään ve­teen. Mu­rus­te­le feta.

3. Tee kas­ti­ke. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lit. Lai­ta ne te­ho­se­koit­ti­meen yrt­tien, par­me­saa­nin, öl­jyn ja sit­ruu­na­me­hun kans­sa. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Aja kar­ke­ah­kok­si tah­nak­si.

4. Va­lu­ta pe­ru­noi­den kei­tin­ve­si pois. Puo­li­ta pe­ru­nat. Kaa­da jouk­koon kas­ti­ke. Se­koi­ta jouk­koon ke­sä­kur­pit­sa, her­neet ja feta. Vii­meis­te­le yr­teil­lä ja sie­me­nil­lä.

Vihreä perunasalaatti on kesäkauden varma valinta.

Vihreä perunasalaatti on kesäkauden varma valinta.

Photography: Reetta Pasanen