Artikkeli

Koti ja keit­tiö 05/05

Raikas vappusalaatti

Kuori ja halkaise kurkku, poista sisuksesta siemenet. Kuutioi kurkku kulhoon...

1 kurk­ku il­man si­sus­ta

4 man­goa

2 gra­naat­ti­o­me­nan si­sus

2 li­me­tin mehu

noin 50 g pu­na­man­gol­dia

1/2 ame­ri­kan­sa­laat­ti

tilk­ka hy­vää olii­vi­öl­jyä

suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Kuo­ri ja hal­kai­se kurk­ku, pois­ta si­suk­ses­ta sie­me­net. Kuu­ti­oi kurk­ku kul­hoon.

2. Leik­kaa man­go­jen he­del­mä­li­ha ki­vien ym­pä­ril­tä 5–7 vii­pa­leek­si. Kuo­ri vii­pa­leet ja pane ne kurk­ku­kuu­ti­oi­den jouk­koon kul­hoon.

3. Li­sää va­lu­te­tut gra­naat­ti­o­me­nan sie­me­net, pu­ris­ta se­ok­sen pääl­le li­met­ti­me­hu ja maus­ta suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ri­rou­heel­la. Sa­laa­tin voit val­mis­taa tä­hän saak­ka jo edel­li­se­nä päi­vä­nä.

4. Kat­ko man­gol­dis­ta var­ret. Pane tar­joi­lu­as­ti­an poh­jal­le pes­ty ja kui­vat­tu man­gol­di ja re­vit­ty ame­ri­kan­sa­laat­ti. Maus­ta sa­laat­ti­poh­ja suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ri­rou­heel­la ja va­lu­ta pääl­le olii­vi­öl­jyä.

5. Le­vi­tä sa­laa­tin pääl­le man­go- kurk­ku­se­os ja ase­ta sa­laat­ti tar­jol­le.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ