Koti ja Keittiö 03/07
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 munaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
noin 12 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia
Täyte:
1 iso tanko (250 g) keltaista tai valkoista marsipaania
1 dl maitorahkaa
1 rkl perunajauhoja
2 dl kuivattuja makeita mustikoita
Lisäksi:
noin 25–30 paperista muffinivuokaa
Voiteluun:
1 muna
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Lisää kananmunat, sokeri, kardemumma ja suola.
3. Alusta jauhot mukaan vähin erin.
4. Lisää lopuksi sulatettu rasva ja vaivaa taikina huolella kimmoisaksi.
5. Nostata taikinaa peitettynä, lämpimässä, vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.
6. Vaivaa taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä pois ilmakuplat.
7. Kauli taikina ohueksi ja tasaiseksi, suorakulmion muotoiseksi levyksi.
8. Lämmitä marsipaani mikrossa pehmeäksi ja lisää huoneenlämpöinen rahka sekä perunajauhot.
9. Painele marsipaani-rahkaseos vielä siivilän läpi tasaiseksi seokseksi ja levitä seos puolelle osalle pullataikinalevyä.
10. Ripottele rahka-marsipaaniseoksen päälle kuivatut mustikat.
11. Rullaa levy pitkäksi tangoksi aloittaen siitä leveästä reunasta, jossa rahka-marsipaaniseosta ei ole.
12. Leikkaa pötköstä noin 2–3 cm pitkiä paloja ja nosta palat paperisiin muffinivuokiin uunipellille.
13. Anna nousta noin 10 minuuttia, sipaise pullien pintaan kananmunaa ja paista keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pullien pinta on saanut kauniin värin.
14. Anna jäähtyä ja pakkaa lämpöä eristävästi rasioihin hiihtoretkeä varten.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2