Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 03/07

Rahka­mar­si­paa­ni­mus­tik­ka­pullat

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmunat, sokeri, kardemumma ja suola...

5 dl mai­toa

50 g hii­vaa

2 mu­naa

2 dl so­ke­ria

1 rkl kar­de­mum­maa

1 tl suo­laa

noin 12 dl veh­nä­jau­ho­ja

150 g mar­ga­rii­nia

Täy­te:

1 iso tan­ko (250 g) kel­tais­ta tai val­kois­ta mar­si­paa­nia

1 dl mai­to­rah­kaa

1 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

2 dl kui­vat­tu­ja ma­kei­ta mus­ti­koi­ta

Li­säk­si:

noin 25–30 pa­pe­ris­ta muf­fi­ni­vuo­kaa

Voi­te­luun:

1 muna

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen mai­toon.

2. Li­sää ka­nan­mu­nat, so­ke­ri, kar­de­mum­ma ja suo­la.

3. Alus­ta jau­hot mu­kaan vä­hin erin.

4. Li­sää lo­puk­si su­la­tet­tu ras­va ja vai­vaa tai­ki­na huo­lel­la kim­moi­sak­si.

5. Nos­ta­ta tai­ki­naa pei­tet­ty­nä, läm­pi­mäs­sä, ve­dot­to­mas­sa pai­kas­sa noin puo­li tun­tia.

6. Vai­vaa tai­ki­nas­ta jau­ho­te­tul­la lei­vin­pöy­däl­lä pois il­ma­kup­lat.

7. Kau­li tai­ki­na ohu­ek­si ja ta­sai­sek­si, suo­ra­kul­mi­on muo­toi­sek­si le­vyk­si.

8. Läm­mi­tä mar­si­paa­ni mik­ros­sa peh­me­äk­si ja li­sää huo­neen­läm­pöi­nen rah­ka sekä pe­ru­na­jau­hot.

9. Pai­ne­le mar­si­paa­ni-rah­ka­se­os vie­lä sii­vi­län läpi ta­sai­sek­si se­ok­sek­si ja le­vi­tä seos puo­lel­le osal­le pul­la­tai­ki­na­le­vyä.

10. Ri­pot­te­le rah­ka-mar­si­paa­ni­se­ok­sen pääl­le kui­va­tut mus­ti­kat.

11. Rul­laa levy pit­käk­si tan­gok­si aloit­ta­en sii­tä le­ve­äs­tä reu­nas­ta, jos­sa rah­ka-mar­si­paa­ni­se­os­ta ei ole.

12. Leik­kaa pöt­kös­tä noin 2–3 cm pit­kiä pa­lo­ja ja nos­ta pa­lat pa­pe­ri­siin muf­fi­ni­vuo­kiin uu­ni­pel­lil­le.

13. An­na nous­ta noin 10 mi­nuut­tia, si­pai­se pul­lien pin­taan ka­nan­mu­naa ja pais­ta kes­ki­ta­sol­la 200 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes pul­lien pin­ta on saa­nut kau­niin vä­rin.

14. An­na jääh­tyä ja pak­kaa läm­pöä eris­tä­väs­ti ra­si­oi­hin hiih­to­ret­keä var­ten.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ