SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT FABIAN BJÖRKKOTI JA KEITTIÖ 1-2/2016
MITÄ ON RAAKARUOKA?
● Raakaruoaksi kutsutaan ruokaa, jota ei kypsennetä yli 47 asteen.
● Raakaruokailijan keittiössä uunin ja hellan sijaan kokataan surauttamalla aineita tehosekoittimella, liottamalla ja hapattamalla. Idut ja versot ovat oleellinen osa raakaruokaa.
● Monet raakaruokaa suosivat syövät ainoastaan vegaanista kasvisruokaa, mutta myös lihaa ja kalaa voi käyttää. Lastaa kulhoon parhaat palat alkuruoaksi. Avokado antaa mukavan, ruokaisan pyöreän maun ja lehtipersiljapesto sen juuri oikean terän annokseen.
MENU
Alkuruoka
Herättele nälkää tarjoamalla pienet sormisyötävät palat ennen ateriaa. Lastaa salaatinlehdelle rapeita siemeniä, pähkinöitä ja mantelista tahnaa. Tarjoa vaikka pienen vihersmoothien kanssa.
Avokado-pähkinäsalaatti ja lehtipersilja-pesto
Mantelitahnalla ja siemenillä täytetyt veneet
Pääruoka
Pastan sijaan raakaruokailija veistelee kesäkurpitsasta kauniita kiehkuroita. Ne onnistuvat parhaiten vihannesterottimella. Kastike surautetaan tuoreista kirsikkatomaateista ja lihapullat pyöritellään pähkinäisestä seoksesta.
Kesäkurpitsapasta ja pähkinäiset vegepullat
Jälkiruoka
Ilman uuniakin voi valmistaa kakun! Tämä luomus maistuu suloisesti suklaalta, cashewpähkinöiltä ja maapähkinävoilta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2