Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK­KO­TI JA KEIT­TIÖ 1-2/2016 

Raakaruoka menu

Anna padoille, pannuille ja uunille lomaa. Kokkaa raakaruoasta koko menu.

MITÄ ON RAA­KA­RUO­KA?

● Raa­ka­ruo­ak­si kut­su­taan ruo­kaa, jota ei kyp­sen­ne­tä yli 47 as­teen.

● Raa­ka­ruo­kai­li­jan keit­ti­ös­sä uu­nin ja hel­lan si­jaan ko­ka­taan su­raut­ta­mal­la ai­nei­ta te­ho­se­koit­ti­mel­la, li­ot­ta­mal­la ja ha­pat­ta­mal­la. Idut ja ver­sot ovat oleel­li­nen osa raa­ka­ruo­kaa.

● Mo­net raa­ka­ruo­kaa suo­si­vat syö­vät ai­no­as­taan ve­gaa­nis­ta kas­vis­ruo­kaa, mut­ta myös li­haa ja ka­laa voi käyt­tää. Las­taa kul­hoon par­haat pa­lat al­ku­ruo­ak­si. Avo­ka­do an­taa mu­ka­van, ruo­kai­san pyö­re­än maun ja leh­ti­per­sil­ja­pes­to sen juu­ri oi­ke­an te­rän an­nok­seen.

MENU

Al­ku­ruo­ka

He­rät­te­le näl­kää tar­jo­a­mal­la pie­net sor­mi­syö­tä­vät pa­lat en­nen ate­ri­aa. Las­taa sa­laa­tin­leh­del­le ra­pei­ta sie­me­niä, päh­ki­nöi­tä ja man­te­lis­ta tah­naa. Tar­joa vaik­ka pie­nen vi­hers­moot­hien kans­sa.

Avo­ka­do-päh­ki­nä­sa­laat­ti ja leh­ti­per­sil­ja-pes­to

Man­te­li­tah­nal­la ja sie­me­nil­lä täy­te­tyt ve­neet

Pää­ruo­ka

Pas­tan si­jaan raa­ka­ruo­kai­li­ja veis­te­lee ke­sä­kur­pit­sas­ta kau­nii­ta kieh­ku­roi­ta. Ne on­nis­tu­vat par­hai­ten vi­han­nes­te­rot­ti­mel­la. Kas­ti­ke su­rau­te­taan tuo­reis­ta kir­sik­ka­to­maa­teis­ta ja li­ha­pul­lat pyö­ri­tel­lään päh­ki­näi­ses­tä se­ok­ses­ta.

Ke­sä­kur­pit­sa­pas­ta ja päh­ki­näi­set ve­ge­pul­lat

Jäl­ki­ruo­ka

Il­man uu­ni­a­kin voi val­mis­taa ka­kun! Tämä luo­mus mais­tuu su­loi­ses­ti suk­laal­ta, cas­hew­päh­ki­nöil­tä ja maa­päh­ki­nä­voil­ta.

Suk­lai­nen ker­ros­kak­ku