Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Kuva Fa­bi­an Björk

Quesadillat kreik­ka­lai­sittain

Meksikolainen tortillalettu taipuu kreikkalaiseksi quesadillaksi, kun se täytetään välimerellisesti.

4 an­nos­ta

noin 1 dl pu­nais­ta tai vih­re­ää pes­toa

8 pie­neh­köä veh­nä­tor­til­laa

2 pkt (yht. 250 g) moz­za­rel­laa

200 g fe­taa

½ pss (40 g) sa­laat­ti­pi­naat­tia

16 ki­ve­tön­tä mus­taa ka­la­ma­ta­o­lii­via

4 rkl hie­non­net­tua mint­tua

Tar­joi­luun: tsat­si­kia

● Le­vi­tä tor­til­loil­le pes­toa. Raas­ta moz­za­rel­la tor­til­loil­le. Mu­rus­te­le pääl­le fe­taa. Li­sää huuh­tais­tu sa­laat­ti­pi­naat­ti, olii­vit ja mint­tu. Nos­ta lo­put tor­til­lat kan­sik­si.

● Pais­ta pan­nul­la muu­ta­ma mi­nuut­ti mo­lem­mil­ta puo­lil­ta tai 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 5 mi­nuut­tia. Kää­räi­se rul­lik­si. Tar­joa tsat­si­kin ja lo­pun sa­laat­ti­pi­naa­tin kans­sa.

Vii­ni­suo­si­tus: He­del­mäi­nen ja rai­kas Vóila Vi­ney­ard As­syr­ti­ko 2015, Kreik­ka, 11,65 e.

Lue myös:

Kaa­li­qu­e­sa­dil­lat

To­to­pos-tor­til­la­las­tut

Cho­ri­zo-pe­ru­na­tor­til­la