Japanilaiset teriyakilihapullat
15 min + uunissa 12 min . helppo . noin 10 e
noin 50 kpl
2 kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääriä raastettuna
2 rkl teriyakikastiketta
2 rkl miriniä (tai riisiviinietikkaa)
1 rkl seesamiöljyä
½ tl mustapippuria myllystä
1 kg sika-nautajauhelihaa
1 iso kananmuna
1 dl panko- tai korppujauhoja
Lisäksi:
(öljyä paistamiseen), kevätsipulia ja seesaminsiemeniä
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota halutessasi valkosipulia ja inkivääriä öljyssä pannulla muutama minuutti. Sekoita kevätsipuli, valkosipuli, inkivääri ja mausteet jauhe-
lihaan. Lisää kananmuna ja pankojauhot. Sekoita tasaiseksi.
2. Pyörittele massasta pullia. Voit halutessasi pyöritellä pintaan seesaminsiemeniä. Paista pullat öljyssä pannussa tai 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä. Voit halutessasi tarjoilla pullat chilimajoneesin tai teriyakikastikkeen kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2