Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Piparkakkupallot
15 min + jäähtymiseen 1 t • helppo • noin 10 e
noin 14 kpl
200 g piparkakkuja
1 dl rouhittuja pähkinöitä, esimerkiksi pekaanipähkinöitä
1 dl rouhittua suklaata (maito-, valko- tai tummaa suklaata)
noin 75 g maustamatonta tuorejuustoa
Päälle:
250 g suklaata
1. Murskaa piparkakut. Sekoita joukkoon pähkinät ja suklaarouhe. Lisää sen verran tuorejuustoa, että seoksesta on helppo pyöritellä palloja.
2. Pyörittele pieniä palloja. Laita pallot jääkaappiin viilenemään puoleksi tunniksi.
3. Rouhi suklaa ja sulata se. Kasta pallot suklaaseen. Ripottele päälle halutessasi piparkakkumurskaa tai koristerakeita. Anna jähmettyä viileässä noin puoli tuntia. Säilytä viileässä.
Vinkki: Koristele pallot erivärisellä suklaalla. Valuta sitä raidoiksi pallojen päälle. Viimeistele rouhituilla piparkakuilla tai koristerakeilla.
Omena-inkiväärishotti tehdään tuoreista omenista ja maustetaan limetillä.
Martti Järvi
Omena-inkiväärishotti tehdään tuoreista omenista ja maustetaan limetillä.
Martti Järvi
Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.
Martti Järvi
Arto Vuohelainen
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.