Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Piparkakkupallot
15 min + jäähtymiseen 1 t • helppo • noin 10 e
noin 14 kpl
200 g piparkakkuja
1 dl rouhittuja pähkinöitä, esimerkiksi pekaanipähkinöitä
1 dl rouhittua suklaata (maito-, valko- tai tummaa suklaata)
noin 75 g maustamatonta tuorejuustoa
Päälle:
250 g suklaata
1. Murskaa piparkakut. Sekoita joukkoon pähkinät ja suklaarouhe. Lisää sen verran tuorejuustoa, että seoksesta on helppo pyöritellä palloja.
2. Pyörittele pieniä palloja. Laita pallot jääkaappiin viilenemään puoleksi tunniksi.
3. Rouhi suklaa ja sulata se. Kasta pallot suklaaseen. Ripottele päälle halutessasi piparkakkumurskaa tai koristerakeita. Anna jähmettyä viileässä noin puoli tuntia. Säilytä viileässä.
Vinkki: Koristele pallot erivärisellä suklaalla. Valuta sitä raidoiksi pallojen päälle. Viimeistele rouhituilla piparkakuilla tai koristerakeilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2