Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen kuva Reet­ta Pa­sa­nen

Pyöritä ihanat piparkakkupallot

Piparkakut kuuluvat jouluun kuin kokko juhannukseen. Lainaa niiden maku muuallekin kuin paistettaviin kekseihin ja pyörittele piparkakuista ihania palloja. Ne maistuvat pikkumakeana tai toimivat kivana lahjana.

Pi­par­kak­ku­pal­lot

15 min + jääh­ty­mi­seen 1 t • help­po • noin 10 e

noin 14 kpl

200 g pi­par­kak­ku­ja

1 dl rou­hit­tu­ja päh­ki­nöi­tä, esi­mer­kik­si pe­kaa­ni­päh­ki­nöi­tä

1 dl rou­hit­tua suk­laa­ta (mai­to-, val­ko- tai tum­maa suk­laa­ta)

noin 75 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

Pääl­le:

250 g suk­laa­ta

1. Murs­kaa pi­par­ka­kut. Se­koi­ta jouk­koon päh­ki­nät ja suk­laa­rou­he. Li­sää sen ver­ran tuo­re­juus­toa, et­tä se­ok­ses­ta on help­po pyö­ri­tel­lä pal­lo­ja.

2. Pyö­rit­te­le pie­niä pal­lo­ja. Lai­ta pal­lot jää­kaap­piin vii­le­ne­mään puo­lek­si tun­nik­si.

3. Rou­hi suk­laa ja su­la­ta se. Kas­ta pal­lot suk­laa­seen. Ri­pot­te­le pääl­le ha­lu­tes­sa­si pi­par­kak­ku­murs­kaa tai ko­ris­te­ra­kei­ta. An­na jäh­met­tyä vii­le­äs­sä noin puo­li tun­tia. Säi­ly­tä vii­le­äs­sä.

Vink­ki: Ko­ris­te­le pal­lot eri­vä­ri­sel­lä suk­laal­la. Va­lu­ta sitä rai­doik­si pal­lo­jen pääl­le. Vii­meis­te­le rou­hi­tuil­la pi­par­ka­kuil­la tai ko­ris­te­ra­keil­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ