Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen kuva Reet­ta Pa­sa­nen

29.4.2021

Pyöreät italialaiset lemon curd -kerrosleivokset otetaan muotilla kääre­tort­tu­le­vystä

Nopeasti paistuvasta kääre­tort­tu­poh­jasta tulee raikkaita kerrosleivoksia, kuin minikokoisia täytekakkuja.

Ita­li­a­lai­set le­mon curd -lei­vok­set

30 min + pais­ta­mi­seen ja jääh­ty­mi­seen 30 min . hie­man työ­läs . noin 13 e

6–8 lei­vos­ta

4 huo­neen­läm­pöis­tä ka­nan­mu­naa

1 ½ dl so­ke­ria

1 dl pe­ru­na­jau­ho­ja

¾ dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Täy­te:

noin 1 dl le­mon cur­dia

(pen­sas­mus­ti­koi­ta, ko­ti­mai­sia pa­kas­te­va­del­mia tai he­del­män­pa­lo­ja)

Kos­tut­ta­mi­seen:

noin 1 dl ap­pel­sii­ni­me­hua

Ita­li­a­lai­nen ma­ren­ki:

3 val­ku­ais­ta

2 ½ dl so­ke­ria

1 dl vet­tä

1. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si.

2. Yh­dis­tä kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja sii­vi­löi mu­na­vaah­toon. Pyö­räy­tä tai­ki­na se­kai­sin va­ro­vas­ti nos­tel­len.

3. Kaa­da tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­tet­tyyn uu­ni­vuo­kaan. Le­vi­tä ta­sai­sek­si. Pais­ta 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 7–9 mi­nuut­tia.

4. Ri­pot­te­le puh­taal­le lei­vin­pa­pe­ril­le so­ke­ria. Ku­moa kyp­sä poh­ja so­ke­rin pääl­le. Ir­ro­ta al­la ol­lut lei­vin­pa­pe­ri va­ro­vas­ti. Peit­te­le puh­taal­la keit­ti­ö­pyyh­keel­lä. An­na jääh­tyä.

5. Ota pie­nel­lä, pyö­re­äl­lä muo­til­la ym­py­röi­tä kak­ku­le­vys­tä. Kos­tu­ta ke­vy­es­ti ap­pel­sii­ni­me­hul­la.

6. Tee ita­li­a­lai­nen ma­ren­ki. Vat­kaa val­ku­ai­set vaah­dok­si. Kaa­da vesi kat­ti­laan, li­sää so­ke­ri ja kuu­men­na kie­hu­vak­si. Pane so­ke­ri­läm­pö­mit­ta­ri kie­hu­vaan se­ok­seen ja kuu­men­na 120-as­tei­sek­si. Kaa­da so­ke­ri­lie­mi ohu­e­na, ta­sai­se­na nau­ha­na val­ku­ais­vaah­toon ja vat­kaa vaah­toa koko ajan. Vat­kaa se­os­ta, kun­nes se on hy­vin pak­sua. Jat­ka vat­kaa­mis­ta pie­nel­lä te­hol­la, kun­nes ma­ren­ki on jääh­ty­nyt huo­neen­läm­pöi­sek­si. Voit no­peut­taa jääh­ty­mis­tä lait­ta­mal­la kul­hon jää­vet­tä si­säl­tä­vään as­ti­aan.

7. Le­vi­tä le­mon cur­dia ja ma­ren­ki­vaah­toa kak­ku­pa­loil­le. Li­sää ha­lu­tes­sa­si mar­jo­ja tai he­del­miä. Nos­ta pääl­lek­käin lei­vok­sik­si. Voit rus­kis­taa ha­lu­tes­sa­si pin­nan ke­vy­es­ti kaa­su­polt­ti­mel­la.

Vink­ki: Pa­kas­ta yli­jää­neet reu­na­pa­lat ja käy­tä ne myö­hem­min pap­pi­lan hä­tä­va­raan.

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Reetta Pasanen

Lue Myös

Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos 
on amerikanitalialainen. 
Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.

Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos on amerikanitalialainen. Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.

Mascarpone-juustokakku tarjoillaan lumoavien punavii­ni­luu­mujen kanssa

Hanna Linnakko

Talven salaatit ovat muhkean ruokaisia: 4 herkullista ohjetta

Yhdistä samaan suupalaan juustokakku ja brownie. Lisää leivonnaiseen kirpeitä punaherukoita tasapainottamaan muuten melko tuhteja makuja. Et tarvitse kakkuvuokaa, sillä tämä herkku paistuu uunivuoassa.

Yhdistä samaan suupalaan juustokakku ja brownie. Lisää leivonnaiseen kirpeitä punaherukoita tasapainottamaan muuten melko tuhteja makuja. Et tarvitse kakkuvuokaa, sillä tämä herkku paistuu uunivuoassa.

Herukkaiset juusto­kak­kub­rowniet saavat lempeyttä tuorejuustosta ja kirpeyttä punaherukoista

Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos 
on amerikanitalialainen. 
Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.

Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos on amerikanitalialainen. Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.

Mascarpone-juustokakku tarjoillaan lumoavien punavii­ni­luu­mujen kanssa

Hanna Linnakko

Talven salaatit ovat muhkean ruokaisia: 4 herkullista ohjetta

Yhdistä samaan suupalaan juustokakku ja brownie. Lisää leivonnaiseen kirpeitä punaherukoita tasapainottamaan muuten melko tuhteja makuja. Et tarvitse kakkuvuokaa, sillä tämä herkku paistuu uunivuoassa.

Yhdistä samaan suupalaan juustokakku ja brownie. Lisää leivonnaiseen kirpeitä punaherukoita tasapainottamaan muuten melko tuhteja makuja. Et tarvitse kakkuvuokaa, sillä tämä herkku paistuu uunivuoassa.

Herukkaiset juusto­kak­kub­rowniet saavat lempeyttä tuorejuustosta ja kirpeyttä punaherukoista

Mustikkainen juustokakku hyytyy valkosuklaan avulla. Kakku koristellaan mustikoilla, syötävillä kukilla tai paahdetulla valkosuklaalla. Se syntyy näin: Rouhi valkosuklaa ja laita rouhe leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa 5-8 minuuttia, kunnes suklaa saa hieman väriä. Anna jäähtyä ja koristele kakku.

Mustikkainen juustokakku hyytyy valkosuklaan avulla. Kakku koristellaan mustikoilla, syötävillä kukilla tai paahdetulla valkosuklaalla. Se syntyy näin: Rouhi valkosuklaa ja laita rouhe leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa 5-8 minuuttia, kunnes suklaa saa hieman väriä. Anna jäähtyä ja koristele kakku.

Mustikkainen ja valkosuklainen juustokakku syntyy ilman uunia

Kirsi-Marja Savola

Monikäyttöiset pestot ja tahnat – 7 reseptiä täynnä makua

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

FABIAN BJORK

Porkka­na­raa­ka­kakku on mehevä herkku

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fabian Björk

Vesime­lo­ni­gaz­pacho viilentää hellepäivänä

FABIAN BJORK

Porkka­na­raa­ka­kakku on mehevä herkku

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fabian Björk

Vesime­lo­ni­gaz­pacho viilentää hellepäivänä

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2