Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.
Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Italialaiset lemon curd -leivokset
30 min + paistamiseen ja jäähtymiseen 30 min . hieman työläs . noin 13 e
6–8 leivosta
4 huoneenlämpöistä kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
noin 1 dl lemon curdia
(pensasmustikoita, kotimaisia pakastevadelmia tai hedelmänpaloja)
Kostuttamiseen:
noin 1 dl appelsiinimehua
Italialainen marenki:
3 valkuaista
2 ½ dl sokeria
1 dl vettä
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Pyöräytä taikina sekaisin varovasti nostellen.
3. Kaada taikina leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan. Levitä tasaiseksi. Paista 225-asteisessa uunissa 7–9 minuuttia.
4. Ripottele puhtaalle leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä pohja sokerin päälle. Irrota alla ollut leivinpaperi varovasti. Peittele puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Anna jäähtyä.
5. Ota pienellä, pyöreällä muotilla ympyröitä kakkulevystä. Kostuta kevyesti appelsiinimehulla.
6. Tee italialainen marenki. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Kaada vesi kattilaan, lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Pane sokerilämpömittari kiehuvaan seokseen ja kuumenna 120-asteiseksi. Kaada sokeriliemi ohuena, tasaisena nauhana valkuaisvaahtoon ja vatkaa vaahtoa koko ajan. Vatkaa seosta, kunnes se on hyvin paksua. Jatka vatkaamista pienellä teholla, kunnes marenki on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kulhon jäävettä sisältävään astiaan.
7. Levitä lemon curdia ja marenkivaahtoa kakkupaloille. Lisää halutessasi marjoja tai hedelmiä. Nosta päällekkäin leivoksiksi. Voit ruskistaa halutessasi pinnan kevyesti kaasupolttimella.
Vinkki: Pakasta ylijääneet reunapalat ja käytä ne myöhemmin pappilan hätävaraan.
Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.
Reetta Pasanen
Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos on amerikanitalialainen. Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.
Hanna Linnakko
Yhdistä samaan suupalaan juustokakku ja brownie. Lisää leivonnaiseen kirpeitä punaherukoita tasapainottamaan muuten melko tuhteja makuja. Et tarvitse kakkuvuokaa, sillä tämä herkku paistuu uunivuoassa.
Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos on amerikanitalialainen. Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.
Hanna Linnakko
Yhdistä samaan suupalaan juustokakku ja brownie. Lisää leivonnaiseen kirpeitä punaherukoita tasapainottamaan muuten melko tuhteja makuja. Et tarvitse kakkuvuokaa, sillä tämä herkku paistuu uunivuoassa.
Mustikkainen juustokakku hyytyy valkosuklaan avulla. Kakku koristellaan mustikoilla, syötävillä kukilla tai paahdetulla valkosuklaalla. Se syntyy näin: Rouhi valkosuklaa ja laita rouhe leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa 5-8 minuuttia, kunnes suklaa saa hieman väriä. Anna jäähtyä ja koristele kakku.
Kirsi-Marja Savola
FABIAN BJORK
Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!
Fabian Björk
FABIAN BJORK
Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2