Kaurapohja:
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
150 g voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl tummia vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 keltuaista
Täyte:
4 happoista omenaa
1 kesäkurpitsa
1/2 dl tummaa sokeria
1 tl kanelia
1/2 tl muskottipähkinää
Marenki:
2 valkuaista
1 dl sokeria
1 suolarae
1. Vaahdota voi ja sokeri sekä vaniljasokeri. Lisää munankeltuaiset. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita voivaahtoon. Levitä taikina paistosvuokaan ja kypsennä 5 minuuttia 250-asteisessa uunissa.
2. Pilko omenat ja kuorittu kesäkurpitsa joko veitsellä tai karkealla raastimella. Makeuta sokerilla ja mausta kanelilla sekä muskottipähkinällä. Levitä seos puolikypsän paistospohjan päälle vuokaan. Pane uuniin ja anna paistua 15 minuuttia.
3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa vielä kunnes vaahto on tanakkaa. Levitä ohut marenkikerros kypsän piirakan päälle ja käytä paistos vielä uunissa, jotta marenki hyytyy ja saa aavistuksen väriä.
Koti ja keittiö 8/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2