Artikkeli

Puutarhurin hyve

Kau­ra­poh­ja:

1 1/2 dl so­ke­ria

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

150 g voi­ta

2 dl kau­ra­hiu­ta­lei­ta

1 dl tum­mia veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

2 kel­tu­ais­ta

Täy­te:

4 hap­pois­ta ome­naa

1 ke­sä­kur­pit­sa

1/2 dl tum­maa so­ke­ria

1 tl ka­ne­lia

1/2 tl mus­kot­ti­päh­ki­nää

Ma­ren­ki:

2 val­ku­ais­ta

1 dl so­ke­ria

1 suo­la­rae

1. Vaah­do­ta voi ja so­ke­ri sekä va­nil­ja­so­ke­ri. Li­sää mu­nan­kel­tu­ai­set. Yh­dis­tä jau­hot ja lei­vin­jau­he ja se­koi­ta voi­vaah­toon. Le­vi­tä tai­ki­na pais­tos­vuo­kaan ja kyp­sen­nä 5 mi­nuut­tia 250-as­tei­ses­sa uu­nis­sa.

2. Pil­ko ome­nat ja kuo­rit­tu ke­sä­kur­pit­sa joko veit­sel­lä tai kar­ke­al­la raas­ti­mel­la. Ma­keu­ta so­ke­ril­la ja maus­ta ka­ne­lil­la sekä mus­kot­ti­päh­ki­näl­lä. Le­vi­tä seos puo­li­kyp­sän pais­tos­poh­jan pääl­le vuo­kaan. Pane uu­niin ja an­na pais­tua 15 mi­nuut­tia.

3. Vat­kaa val­ku­ai­set vaah­dok­si. Li­sää so­ke­ri ja vat­kaa vie­lä kun­nes vaah­to on ta­nak­kaa. Le­vi­tä ohut ma­ren­ki­ker­ros kyp­sän pii­ra­kan pääl­le ja käy­tä pais­tos vie­lä uu­nis­sa, jot­ta ma­ren­ki hyy­tyy ja saa aa­vis­tuk­sen vä­riä.

Koti ja keit­tiö 8/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ