Artikkeli

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Jääkaapissa tekeytyvä puolukka-valkosuklaapuuro toimii myös jälkiruokana ja brunssiherkkuna. Koristele vadelmilla, puolukoilla, rouhitulla valkosuklaalla ja paahdetuilla kookoslastuilla sekä syötävillä kukilla.

Puo­luk­ka-val­ko­suk­laa­puu­ro

10 min + te­key­ty­mi­nen vä­hin­tään 2 t . help­po . 12 e

4 an­nos­ta

2 ½ dl koo­kos­ker­maa

1 ba­naa­ni

2 dl puo­lu­koi­ta

200 g suo­ma­lai­sia pa­kas­te­va­del­mia

3 rkl juok­se­vaa hu­na­jaa

1 ½ dl man­te­li­jau­het­ta tai koo­kos­kui­tu­jau­ho­ja

½ dl kau­ra­le­sei­tä

Ko­ris­teek­si:

va­del­mia ja pa­kas­te­puo­lu­koi­ta

val­ko­suk­laa­ta

paah­det­tu­ja koo­kos­las­tu­ja

syö­tä­viä kuk­kia

1. Mit­taa te­ho­se­koit­ti­men kul­hoon koo­kos­ker­ma, ba­naa­ni, puo­lu­kat, va­del­mat ja hu­na­ja. So­seu­ta si­le­äk­si. Voit so­seut­taa puu­ron myös kul­hos­sa sau­va­se­koit­ti­mel­la.

2. Li­sää man­te­li­jau­he (tai koo­kos­kui­tu­jau­ho) ja kau­ra­le­seet. Se­koi­ta lu­si­kal­la ta­sai­sek­si. Nos­ta jää­kaap­piin vä­hin­tään pa­rik­si tun­nik­si. Jos kor­vaat man­te­li­jau­heen koo­kos­kui­tu­jau­hoil­la, tu­lee puu­ros­ta reip­paas­ti koo­kok­si­nen.

2. Lu­si­koi tuo­re­puu­ro an­nos­kul­hoi­hin. Ko­ris­te­le va­del­mil­la, puo­lu­koil­la, rou­hi­tul­la val­ko­suk­laal­la ja paah­de­tuil­la koo­kos­las­tuil­la sekä syö­tä­vil­lä ku­kil­la.