Koti ja Keittiö 08/06
(10 kpl)
Pohja:
1 1/2 dl vehnäjauhoja
50 g voita tai margariinia
2 rkl sokeria
1 keltuainen
Puolukka-vadelmatäyte:
2 dl puolukoita
2 dl vadelmia
1/2 dl hillosokeria
2 tl vaniljasokeria
Vaniljatäyte:
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 rkl maissitärkkelystä
1. Sekoita pohjan ainekset ja nosta taikina viileään noin puoli tunniksi.
2. Pane marjatäytteen ainekset kattilaan ja keitä seosta hiljalleen noin 7–9 minuuttia. Jäähdytä seos.
3. Pane toiseen kattilaan vaniljakastike ja maissitärkkelys. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta sivuun ja anna jäähtyä.
4. Painele taikina pieniin tartelettivuokiin. Paista keskitasolla 200 asteessa noin 7 minuuttia.
5. Jäähdytä valmiit tarteletit ja pane ne hetkeksi pakkaseen ennen vuoista irrottamista.
6. Täytä pohjat vaniljakastikkeella ja puolukka-vadelmahillokkeella ja aseta tarjolle.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2