Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/06

Puolukka-vadelmakupit

(10 kpl)

Poh­ja:

1 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

50 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 rkl so­ke­ria

1 kel­tu­ai­nen

Puo­luk­ka-va­del­ma­täy­te:

2 dl puo­lu­koi­ta

2 dl va­del­mia

1/2 dl hil­lo­so­ke­ria

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Va­nil­ja­täy­te:

2 1/2 dl vaah­tou­tu­vaa va­nil­ja­kas­ti­ket­ta

2 rkl mais­si­tärk­ke­lys­tä

1. Se­koi­ta poh­jan ai­nek­set ja nos­ta tai­ki­na vii­le­ään noin puo­li tun­nik­si.

2. Pane mar­ja­täyt­teen ai­nek­set kat­ti­laan ja kei­tä se­os­ta hil­jal­leen noin 7–9 mi­nuut­tia. Jääh­dy­tä seos.

3. Pane toi­seen kat­ti­laan va­nil­ja­kas­ti­ke ja mais­si­tärk­ke­lys. Kuu­men­na koko ajan se­koit­ta­en, kun­nes seos sa­ke­nee. Nos­ta si­vuun ja an­na jääh­tyä.

4. Pai­ne­le tai­ki­na pie­niin tar­te­let­ti­vuo­kiin. Pais­ta kes­ki­ta­sol­la 200 as­tees­sa noin 7 mi­nuut­tia.

5. Jääh­dy­tä val­miit tar­te­le­tit ja pane ne het­kek­si pak­ka­seen en­nen vuo­is­ta ir­rot­ta­mis­ta.

6. Täy­tä poh­jat va­nil­ja­kas­tik­keel­la ja puo­luk­ka-va­del­ma­hil­lok­keel­la ja ase­ta tar­jol­le.