Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 11/07

Puolukka–toskakakku

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Sekoita puolukkahyytelö ja kokonaiset puolukat keskenään...

(10–12 an­nos­ta)

2 mu­naa

2 dl so­ke­ria

50 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 dl mai­toa

Lei­vi­tys:

mar­ga­rii­nia tai voi­ta

korp­pu­jau­ho­ja

Vä­liin:

2 dl puo­luk­ka­hyy­te­löä tai -mar­me­la­dia

2 dl puo­lu­koi­ta

Kuor­ru­tus:

50 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2/3 dl so­ke­ria

2 rkl mai­toa

1 rkl veh­nä­jau­ho­ja

100 g man­te­li­las­tu­ja

1. Voi­te­le ja korp­pu­jau­ho­ta ir­to­poh­ja­vuo­ka. Se­koi­ta puo­luk­ka­hyy­te­lö ja ko­ko­nai­set puo­lu­kat kes­ke­nään.

2. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri vaah­dok­si. Li­sää jouk­koon su­la­tet­tu ras­va. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää tai­ki­naan. Li­sää lo­puk­si mai­to ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

3. Kaa­da puo­let tai­ki­nas­ta vuo­kaan, lu­si­koi pääl­le puo­let puo­luk­ka­se­ok­ses­ta ja kaa­da pääl­le lo­put tai­ki­nas­ta. Ta­soi­ta pin­ta ja pais­ta kak­kua uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia.

4. Mit­taa tos­ka­kuor­ru­tuk­sen ai­nek­set kat­ti­laan. Kie­hau­ta ja kei­tä muu­ta­ma mi­nuut­ti koko ajan se­koit­ta­en.

5. Ota kak­ku uu­nis­ta. Le­vi­tä ka­kun pääl­le en­sin lo­put puo­luk­ka­se­ok­ses­ta ja sit­ten tos­ka­kuor­ru­tus.

6. Nos­ta uu­nin läm­pö­ti­la 200 as­tee­seen ja jat­ka ka­kun pais­ta­mis­ta vie­lä noin 10 mi­nuut­tia, kun­nes kuor­ru­tus on saa­nut vä­riä ja kak­ku on kyp­sä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ