Koti ja Keittiö 11/07
(10–12 annosta)
2 munaa
2 dl sokeria
50 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Leivitys:
margariinia tai voita
korppujauhoja
Väliin:
2 dl puolukkahyytelöä tai -marmeladia
2 dl puolukoita
Kuorrutus:
50 g voita tai margariinia
2/3 dl sokeria
2 rkl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
100 g mantelilastuja
1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Sekoita puolukkahyytelö ja kokonaiset puolukat keskenään.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi maito ja sekoita tasaiseksi.
3. Kaada puolet taikinasta vuokaan, lusikoi päälle puolet puolukkaseoksesta ja kaada päälle loput taikinasta. Tasoita pinta ja paista kakkua uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.
4. Mittaa toskakuorrutuksen ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen.
5. Ota kakku uunista. Levitä kakun päälle ensin loput puolukkaseoksesta ja sitten toskakuorrutus.
6. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja jatka kakun paistamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut väriä ja kakku on kypsä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2