2 keltuaista
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 dl puolukkasosetta (sokeroimatonta)
1/2 dl murennettuja piparkakkuja
1/2 tl jauhettua kardemummaa
1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kiehauta kerma kattilassa.
2. Vatkaa keltuais-sokerivaahto kiehautettuun kermaan. Hauduta seosta miedolla lämmöllä, kunnes se sakeutuu. Jäätelöseos ei saa kiehua.
3. Lisää puolukkasose, piparkakkumurut ja kardemumma.
4. Kaada seos laakeaan vuokaan ja pakasta sitä vähintään neljä tuntia. Sekoita jäätelöä muutaman kerran pakastamisen aikana, jotta sen rakenteesta tulee kuohkeampaa. Voit myös käyttää valmistuksessa jäätelökonetta.
Vinkki! Jos haluat jäätelön rakenteesta erityisen hienoa, voit puristaa puolukkasoseen tiheän siivilän läpi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2