Koti ja keittiö 10/2012 KATRI SCHRÖDER KUVAT REETTA PASANEN
noin 40 kpl
2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl leipäsiirappia
1 tl kokonaisia fenkolinsiemeniä
½ dl kuivattuja puolukoita
2 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota hiiva nesteeseen ja lisää suola ja siirappi.
2. Murskaa fenkolisiemenet morttelissa ja hienonna puolukat karkeaksi rouheeksi. Lisää jauhojen kanssa taikinaan.
3. Alusta kiinteäksi taikinapalloksi.
4. Leivo taikinasta kapea tanko ja jaa se neljään palaan. Pyöritä paloista ohuet tangot ja jaa ne vielä kymmeneen osaan. Pyörittele niistä palloja.
5. Peitä taikinapallot kelmulla ja nosta kylmään kahdeksi tunniksi.
6. Kauli taikinapalloista jauhotetulla leivinpöydällä erittäin ohuita pitkulaisia leipäsiä.
7. Kauli lopuksi koristekaulimella tai pistele leipäset kauttaaltaan haarukalla.
8. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle ja paista useammassa erässä 225-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia. Nosta ritilälle jäähtymään.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2