Artikkeli

Puolukka-marenkikakku

2 val­mis­ta isoa ma­ren­ki­le­vyä

Täy­te:

5 dl puo­luk­ka­jo­gurt­tia

3 dl so­ke­roi­tua puo­luk­ka­sur­vos­ta

1/2 dl so­ke­ria

1 rkl va­nil­ja­so­ke­ria

1 tl hie­non­net­tua kar­de­mum­maa

6 lii­va­te­leh­teä

2 rkl puo­luk­ka­me­hua

Ko­ris­te­luun:

to­mu­so­ke­ria

kar­pa­loi­ta tai puo­lu­koi­ta

1. Se­koi­ta jo­gurt­tiin puo­luk­ka­sur­vos, so­ke­rit ja kar­de­mum­ma.

2. Li­o­ta lii­vat­tei­ta kyl­mäs­sä ve­des­sä 10 mi­nuut­tia. Pu­ris­ta yli­mää­räi­nen vesi pois ja li­sää lii­vat­teet yk­si­tel­len kie­hu­vaan puo­luk­ka­me­huun. An­na se­ok­sen jääh­tyä ja yh­dis­tä puo­luk­ka­täyt­tee­seen.

3. Pane ma­ren­ki­le­vy ir­to­poh­ja­vuo­kaan ja kaa­da hyy­ty­vä täy­te pääl­le. An­na ka­kun hyy­tyä pa­kas­ti­mes­sa muu­ta­ma tun­ti.

4. Nos­ta kak­ku tar­joi­lu­va­dil­le ja ase­ta toi­nen ma­ren­ki­le­vy kan­nek­si. Ko­ris­te­le to­mu­so­ke­ril­la ja mar­joil­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ