Pohja:
150 g (13 kpl)
LU-Bastogne -keksejä
1 pkt (56 g) Dajm-suklaata
75 g voita tai margariinia
Täyte:
1 prk (150 g) ranskankermaa
3/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeroitua puolukkasurvosta
1/2 dl valmista kinuskikastiketta
1 dl ruokajogurttia
7 liivatelehteä
1/2 dl puolukkamehua
Kiille:
2 dl vahvaa puolukkamehua
3 liivatelehteä
1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella. Rouhi Dajm-suklaa hienoksi. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita keksi- ja Dajm-murut ja rasvasula keskenään. Painele seos tiiviisti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Anna keksipohjan kovettua jääkaapissa ja tee sillä välin täyte.
2. Vatkaa ranskankerma ja fariini- ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Sekoita yhteen ranskankerma- ja kermavaahdot, puolukkasurvos, kinuskikastike ja ruokajogurtti.
3. Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Kuumenna puolukkamehu kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hetken aikaa ja lisää se sitten puolukkatäytteeseen.
4. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 5–6 tuntia tai yön yli.
5. Liota kiilteen liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna kattilassa 1/2 dl puolukkamehusta ja liuota siihen kuivaksi puristellut liivatelehdet. Lisää loppu mehu ja kaada hyvin jäähtynyt mehu-liivateseos hyytyneen täytteen päälle. Anna kiilteen hyytyä pari tuntia ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2