30 pientä leivosta
Pohja:
100 g voita tai margariinia
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1/2 dl kermaa
2 dl puolukoita
Toscakuorrutus:
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
70 g mantelilastuja
1. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää ne muna-sokerivaahtoon vuorotellen rasvasulan ja kerman kanssa.
2. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle, pienelle uunipellille (30 x 40 cm). Lisää päälle puolukat. Paista pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
3. Mittaa kaikki kuorrutuksen ainekset kattilaan. Kuumenna varovasti ja välillä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Levitä kuorrutus esipaistetulle kakkupohjalle.
4. Paista vielä uunin keskitasossa 10 minuuttia, kunnes toscakuorrutus on saanut hieman väriä.
5. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se sitten terävällä veitsellä pieniksi ruuduiksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2