Artikkeli

Puolukkaiset toscapalat

30 pien­tä lei­vos­ta

Poh­ja:

100 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 mu­naa

1 1/2 dl so­ke­ria

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1/2 tl ka­ne­lia

1/4 tl jau­het­tua nei­lik­kaa

1/2 dl ker­maa

2 dl puo­lu­koi­ta

Tos­ca­kuor­ru­tus:

100 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 dl so­ke­ria

2 rkl veh­nä­jau­ho­ja

2 rkl mai­toa

70 g man­te­li­las­tu­ja

1. Su­la­ta ras­va ja an­na sen jääh­tyä. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si. Se­koi­ta jau­hot, lei­vin­jau­he ja maus­teet kes­ke­nään. Li­sää ne muna-so­ke­ri­vaah­toon vuo­ro­tel­len ras­va­su­lan ja ker­man kans­sa.

2. Ku­moa tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tul­le, pie­nel­le uu­ni­pel­lil­le (30 x 40 cm). Li­sää pääl­le puo­lu­kat. Pais­ta poh­jaa 175-as­tei­sen uu­nin ala­ta­sol­la noin 25 mi­nuut­tia.

3. Mit­taa kaik­ki kuor­ru­tuk­sen ai­nek­set kat­ti­laan. Kuu­men­na va­ro­vas­ti ja vä­lil­lä se­koit­ta­en, kun­nes seos sa­ke­nee. Le­vi­tä kuor­ru­tus esi­pais­te­tul­le kak­ku­poh­jal­le.

4. Pais­ta vie­lä uu­nin kes­ki­ta­sos­sa 10 mi­nuut­tia, kun­nes tos­ca­kuor­ru­tus on saa­nut hie­man vä­riä.

5. An­na ka­kun jääh­tyä ja leik­kaa se sit­ten te­rä­väl­lä veit­sel­lä pie­nik­si ruu­duik­si.