Artikkeli

Koti ja keit­tiö jou­lu­lii­te 2003

Puolukkainen pähkinäkakku

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, levinjauhe ja neilikka keskenään...

100 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 dl so­ke­ria

2 mu­naa

5 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl jau­het­tua nei­lik­kaa

2 ½ dl ker­ma­vii­liä

1 dl kiin­te­ää puo­luk­ka­hil­loa

Täy­te:

3 rkl voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 ½ dl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 tl ka­ne­lia

2 rkl veh­nä­jau­ho­ja

100 g has­sel­päh­ki­nöi­tä rou­hit­tu­na

Ko­ris­teek­si:

pu­ner­ta­vaa to­mu­so­ke­ri­kuor­ru­tus­ta

puo­lu­koi­ta

1. Vaah­do­ta ras­va ja so­ke­ri. Li­sää mu­nat yk­si­tel­len koko ajan se­koit­ta­en. Se­koi­ta veh­nä­jau­hot, le­vin­jau­he ja nei­lik­ka kes­ke­nään. Li­sää seos tai­ki­naan vuo­ro­tel­len ker­ma­vii­lin ja puo­luk­ka­hil­lon kans­sa.

2. Su­la­ta täyt­teen ras­va kat­ti­las­sa. Li­sää fa­rii­ni­so­ke­ri, ka­ne­li, veh­nä­jau­hot ja päh­ki­nä­rou­he. Täyt­teen tu­lee ol­la mu­ru­mais­ta.

3. Kaa­da puo­let kak­ku­tai­ki­nas­ta voi­del­tuun ja korp­pu­jau­ho­tet­tuun, pit­kä­no­mai­seen vuo­kaan. Le­vi­tä pääl­le täy­te ja kaa­da pääl­le lo­put tai­ki­nas­ta.

4. Pais­ta uu­nin ala­o­sas­sa 175-as­tees­sa noin 45–50 mi­nuut­tia. An­na ka­kun jääh­tyä het­ki en­nen ku­mo­a­mis­ta.

Vink­ki! So­ke­ri­kuor­ru­tuk­sen voit vär­jä­tä pu­nai­sel­la me­hul­la tai ka­ra­mel­li­vä­ril­lä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ