Koti ja keittiö joululiite 2003
100 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua neilikkaa
2 ½ dl kermaviiliä
1 dl kiinteää puolukkahilloa
Täyte:
3 rkl voita tai margariinia
1 ½ dl fariinisokeria
2 tl kanelia
2 rkl vehnäjauhoja
100 g hasselpähkinöitä rouhittuna
Koristeeksi:
punertavaa tomusokerikuorrutusta
puolukoita
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, levinjauhe ja neilikka keskenään. Lisää seos taikinaan vuorotellen kermaviilin ja puolukkahillon kanssa.
2. Sulata täytteen rasva kattilassa. Lisää fariinisokeri, kaneli, vehnäjauhot ja pähkinärouhe. Täytteen tulee olla murumaista.
3. Kaada puolet kakkutaikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun, pitkänomaiseen vuokaan. Levitä päälle täyte ja kaada päälle loput taikinasta.
4. Paista uunin alaosassa 175-asteessa noin 45–50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Vinkki! Sokerikuorrutuksen voit värjätä punaisella mehulla tai karamellivärillä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2