200 g broilerinmaksaa
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita tai öljyä
300 g riistajauhelihaa (esim. hirveä tai poroa)
200 g sika-nautajauhelihaa
2 tl suolaa
mustapippuria
2 rkl silputtua, tuoretta timjamia
2 rkl maissijauhoja
2 munaa
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 dl puolukoita
Voiteluun:
voita tai öljyä
Päälle:
3 dl vahvaa puolukkamehua
6 liivatelehteä
2 dl puolukoita
1. Paloittele broilerinmaksa. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi.
2. Kuumenna rasva pannussa ja paista siinä maksapalat nopeasti. Siirrä maksa pois pannusta ja kuullota sitten sipulisilppu. Älä anna sen kuitenkaan saada väriä.
3. Sekoita keskenään jauheliha, suola, pippuri, timjami, maissijauhot ja munat.
4. Lisää seokseen varovasti, vähän kerrallaan maksapalat, sipuli ja ranskankerma. Sekoita pateemassaan lopuksi kokonaiset puolukat.
5. Voitele 1 1/2 litran pitkänomainen uunivuoka ja kaada pateemassa siihen. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja paista 200-asteisen uunin keskitasossa noin tunti. Jäähdytä patee ja anna sen seistä jääkaapissa yön yli, ennen kuin kumoat sen.
6. Pese pateevuoka huolellisesti. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna kattilassa 1/2 dl mehua. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan mehutilkkaan. Lisää loppu mehu kattilaan. Kaada sitten puolet mehu-liivateseoksesta puhtaan vuoan pohjalle. Lisää puolukat ja nosta patee varovasti mehukerroksen päälle.
7. Kaada vuoan reunoille loppu mehu-liivateseos ja nosta patee pariksi tunniksi jääkaappiin.
8. Tarjolle tuotaessa kasta vuoan ulkopuoli hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa patee varovasti veitsellä hieman auttaen. Tarjoa alkupalana tai noutopöydässä.
Vinkki! Voit tarjoilla pateen myös ilman hyytelökerrosta, esim. puolukkahillon kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2