Koti ja keittiö 12/2010 Kuvausjärjestelyt Jutta Ylä-Mononen ja Katri Schröder Ruoka Katri Schröder Kuvat Arto Vuohelainen
10–12 annosta
noin 800 g lohifileetä
nahkoineen
2 rkl konjakkia
2 1/2 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl sokeria
1/2 tl rouhittua valkopippuria
2 dl pakastepuolukoita
Koristeeksi:
puolukoita ja tuoretta tilliä
1. Nosta lohifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Poista ruodot ja sivele kalan pintaan konjakkia. Ripottele päälle suolaa, sokeria ja rouhittua valkopippuria.
2. Kääri kala tiukasti voipaperiin ja peitä muovikelmulla. Päälle voit nostaa kevyen painon, esimerkiksi kapean leikkuulaudan. Anna kalan maustua kylmässä yön yli.
3. Anna puolukoiden sulaa hieman. Murskaa ne kevyesti. Levitä puolukat tasaisesti kalan päälle. Kääri kala takaisin paperiin ja kelmuun ja nosta kylmään maustumaan ja saamaan väriä vielä
1/2–1 vuorokaudeksi.
4. Pyyhi kalan pinta puhtaaksi puolukoista ja mausteista ja painele kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa filee terävällä veitsellä ohuiksi vinoiksi viipaleiksi aloit-taen fileen leveämmästä päästä. Nosta fileet lomittain tarjoiluas-tiaan. Koristele puolukoilla ja tillinoksilla
Valmistusaika: noin 30 min. + graavaantumisaika 2 vrk
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2