KATRI SCHRÖDER • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 4/2015
8 annosta
2 keltuaista
1 ½ dl sokeria
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
2 rkl punssia
4 dl kuohukermaa
Espressokinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 ps (1,8 g) espressopikakahvijauhetta
nokare voita
Lisäksi:
amaretti- tai mantelikeksejä
1. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja punssi. Vaahdota ainekset kevyesti sekaisin.
2. Vatkaa kerma toisessa kulhossa löysäksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto kevyesti nostellen mascarponeseoksen joukkoon.
3. Valuta seos kannelliseen astiaan. Paina kansi tiiviisti astian päälle. Laita pakastimeen yöksi.
4. Valmista espressokinuski. Keitä kermaa, fariinisokeria ja pikakahvijauhetta keskilämmöllä korkealaitaisessa kattilassa 5–10 minuuttia tai kunnes kastike hieman sakenee. Sekoita joukkoon nokare voita.
5. Nosta jäädyke noin 20 minuuttia ennen tarjoamista huoneenlämpöön pehmenemään. Lusikoi jäädykettä jäätelökauhalla annosmaljoihin ja tarjoile lämpimän kinuskikastikkeen ja murennettujen keksien kera.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.