400 g broilerijauhelihaa
2 etikkapunajuurta
2 rkl ruokakermaa
1 rkl korppujauhoja tai
raastettua täysjyväkorppua
1 muna
2 tl suolaa
muskottipähkinää
mustapippuria
(1 tl kuivattua rakuunaa)
1. Raasta punajuuret jauhetun broilerin joukkoon. Lisää ruokakerma ja korppujauhe, mausteet sekä muna.
2. Muotoile taikinasta isolla lusikkaparilla kuulia ja lado uunipellille.
3. Kypsennä lihapallerot 200-asteisessa uunissa rapeiksi ja läpikypsiksi. Kypsästä valuu kirkasta lientä, kun kokeilet haarukalla.
4. Tarjoa pallerot perunalumen ja kuumassa uunissa sellaisinaan paahdettujen ohuiden munakoisoviipaleiden kanssa. Lautasmatkailua harrastava kiehauttaa lisäkkeeksi kukkakaalipaloja miedon currytahnan (esim. Finefoods) kanssa.
Vihje: Paistoliemitilkasta, punajuuriliemestä ja ruokakermasta saa Maizena-suurusteen avulla (ripotellaan suoraan kuumaan liemeen suhteessa 4 dl lientä +3 rkl suurustejauhetta) joutuin kastikkeen, johon voi lisätä hiukan eksoottista mausteseosta, esimerkiksi garam masalaa. Näin maustettuna kotoinen broileri saa nepalilaisen makuvivahteen.
Koti ja keittiö 1-2/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2