noin 600 g naudanpaistia
2 porkkanaa
100 g selleriä
1 punasipuli
1–2 rkl voita tai öljyä
3 rkl tomaattipyreetä
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl punaviiniä
3 dl vettä
1 1/2 rkl tummaa lihafondia
1 laakerinlehti
ripaus rouhittua
mustapippuria
1–2 tl kuivattua timjamia
suolaa
1. Kuutioi liha. Kuori ja kuutioi porkkanat ja selleri. Kuori ja lohko punasipuli.
2. Mittaa öljy kattilaan ja ruskista lihakuutiot siinä. Lisää kasvikset ja kuullota niitä hetken lihan seassa. Lisäätomaattipyree ja jatka kuullotusta vielä hetki.
3. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää punaviini ja vettä niin paljon, että lihapalat peittyvät.
4. Lisää joukkoon mausteet ja hauduta pataa kannen alla liedellä miedolla lämmöllä 1
1/2–2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Voit myös hauduttaa padan uunissa 175 asteessa noin kahdessa tunnissa.
Vinkki! Tarjoile Palsternakka-perunasoseen kanssa (kts. Ruokaohjeet/Kasvis)
Koti ja keittiö 3/2004
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2