Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 4/2006

Punasi­pu­li­juus­to­piiraat

Valmista ensin pohjataikina. Nypi rasva ja jauhot sekaisin...

(4–6 kpl)

3–4 pu­na­si­pu­lia

3 rkl öl­jyä

2 rkl sii­rap­pia

Poh­ja:

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

ri­paus suo­laa

125 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2–3 rkl kyl­mää vet­tä

Tuo­re­juus­to­täy­te:

100 g maus­ta­ma­ton­ta

tuo­re­juus­toa

1 prk (200 g) ra­e­juus­toa

2 mu­naa

1 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia hie­non­net­tu­na tai 1 tl kui­vat­tua

3 rkl tuo­ret­ta ruo­ho­si­pu­lia hie­non­net­tu­na tai 2 tl kui­vat­tua

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1/4–1/2 tl suo­laa

1. Val­mis­ta en­sin poh­ja­tai­ki­na. Nypi ras­va ja jau­hot se­kai­sin. Li­sää vesi ja se­koi­ta tai­ki­na no­pe­as­ti ta­sai­sek­si. Kää­ri tai­ki­na kel­muun ja lai­ta jää­kaap­piin tun­nik­si.

2. Kuo­ri ja loh­ko si­pu­lit. Voi­te­le uu­ni­vuo­ka ja le­vi­tä si­pu­li­loh­kot sii­hen. Pirs­ko­ta pääl­le lop­pu öl­jy ja kaa­da sii­rap­pi ohu­e­na nau­ha­na. Pei­tä vuo­ka alu­mii­ni­fo­li­ol­la ja kyp­sen­nä uu­nis­sa 200 as­tees­sa, kun­nes si­pu­lit ovat hie­man peh­men­neet, noin 20–30 mi­nuut­tia.

3. Pai­ne­le tai­ki­na pie­niin pii­ras­vuo­kiin. Pis­te­le poh­jat ja esi­kyp­sen­nä nii­tä uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia.

4. Val­mis­ta tuo­re­juus­to­täy­te. Se­koi­ta tuo­re­juus­to ja ra­e­juus­to. Li­sää mu­nat ja hie­non­ne­tut yr­tit. Kuo­ri ja pu­ris­ta täyt­tee­seen val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Maus­ta mus­ta­pip­pu­ril­la ja suo­lal­la.

5. Kaa­da täy­te esi­pais­tet­tu­jen pii­ras­poh­jien pääl­le, pai­ne­le pääl­le si­pu­lit ja pais­ta vie­lä 15–20 mi­nuut­tia, kun­nes täy­te on kyp­sää.