Koti ja Keittiö 4/2006
(4–6 kpl)
3–4 punasipulia
3 rkl öljyä
2 rkl siirappia
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
125 g voita tai margariinia
2–3 rkl kylmää vettä
Tuorejuustotäyte:
100 g maustamatonta
tuorejuustoa
1 prk (200 g) raejuustoa
2 munaa
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna tai 1 tl kuivattua
3 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna tai 2 tl kuivattua
2 valkosipulinkynttä
rouhittua mustapippuria
1/4–1/2 tl suolaa
1. Valmista ensin pohjataikina. Nypi rasva ja jauhot sekaisin. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.
2. Kuori ja lohko sipulit. Voitele uunivuoka ja levitä sipulilohkot siihen. Pirskota päälle loppu öljy ja kaada siirappi ohuena nauhana. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja kypsennä uunissa 200 asteessa, kunnes sipulit ovat hieman pehmenneet, noin 20–30 minuuttia.
3. Painele taikina pieniin piirasvuokiin. Pistele pohjat ja esikypsennä niitä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
4. Valmista tuorejuustotäyte. Sekoita tuorejuusto ja raejuusto. Lisää munat ja hienonnetut yrtit. Kuori ja purista täytteeseen valkosipulinkynnet. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
5. Kaada täyte esipaistettujen piiraspohjien päälle, painele päälle sipulit ja paista vielä 15–20 minuuttia, kunnes täyte on kypsää.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2