MARI HARJULA • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 1-2/2014
PUNASIPULIHILLOKE
4–6 punasipulia
1 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1. Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
2. Mittaa kattilaan vesi, etikka ja sokeri. Kuumenna liemi kiehuvaksi.3. Lisää sipulirenkaat ja keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes
sipulit ovat pehmenneet.
4. Purkita seos tai tarjoa heti jäähtyneenä.
Valmistusaika: noin 30 minuuttia
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 2,50 euroa
SIPULICHUTNEY
1 kg sipuleita
1–2 valkosipulinkynttä
1 ½ dl omenaviinietikkaa
1 dl fariinisokeria
½ tl suolaa
2 tl sinapinsiemeniä
peukalonpään kokoinen pala
tuoretta inkivääriä
ripaus kanelia
2 dl hillosokeria
1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
2. Laita sipulit kattilaan. Lisää kaikki muut ainekset paitsi hillosokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Sekoita muutaman kerran hauduttamisen aikana.
3. Lisää kuumaan seokseen hillosokeri samalla sekoittaen ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia.
4. Purkita seos ja säilytä viileässä.
Valmistusaika: noin 45 minuuttia
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: 3,50 euroa
BALSAMICOSIPULIT
1 kg pieniä kelta-, puna- tai salottisipuleita
Mausteliemi:
3 ½ dl punaviinietikkaa
3 ½ dl tummaa balsamiviinietikkaa
4 dl sokeria
1 dl hunajaa
pari oksaa salviaa, timjamia tai
rosmariinia
1. Kuori sipulit.
2. Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan, kiehauta ja lisää joukkoon sipulit. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes sipulit pehmenevät.
3. Laita sipulit ja kuuma liemi puhtaisiin kuumiin purkkeihin. Sulje kansi, jäähdytä ja säilytä viileässä.
Valmistusaika: noin 45 minuuttia
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: 12 euroa
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2