Artikkeli

TEKS­TI JA KU­VAT ANI­TA LIND­BERG • KÄÄN­NÖS MIIA VÄ­HÄ­HYYP­PÄ­Ko­ti ja keit­tiö 10/2015 

Punakaa­li­sa­laatti punajuuren, kookos­hiu­ta­leiden ja karpaloiden kera.

Punainen kaalisalaatti punajuuren, kookos­hiu­ta­leiden ja karpaloiden kera tarjotaan leivän kanssa.

4 an­nos­ta

8–10 isoa leh­ti­kaa­lin leh­teä

2 kes­ki­ko­kois­ta raa­kaa pu­na­juur­ta

½ pien­tä pu­na­kaa­lia

200 g kui­vat­tu­ja koo­kos­hiu­ta­lei­ta

1 dl kui­vat­tu­ja kar­pa­loi­ta

1 dl has­sel­päh­ki­nöi­tä

Kas­ti­ke:

1 ½ dl tuo­ret­ta ap­pel­sii­ni­me­hua

1 rkl bal­sa­mie­tik­kaa

1 rkl vaah­te­ra­sii­rap­pia

1 tl raas­tet­tua in­ki­vää­riä

1. Silp­pua leh­ti­kaa­li ja pu­na­kaa­li hie­nok­si ja aset­te­le va­dil­le. Voit ha­lu­tes­sa­si ka­sa­ta kaa­li­sil­pun ko­ko­nai­sen pu­na­kaa­lin­leh­den pääl­le ku­ten ku­vas­sa.

2. Kuo­ri ja leik­kaa pu­na­juu­ret ohuik­si sii­vuik­si ja aset­te­le ne kaa­li­sil­pun pääl­le. Li­sää koo­kos­hiu­ta­leet, kar­pa­lot ja päh­ki­nät.

3. Se­koi­ta kaik­ki kas­tik­keen ai­nek­set ja va­lu­ta sa­laa­tin pääl­le.

Vink­ki! Has­sel­päh­ki­nöi­den si­jaan voit käyt­tää man­te­lei­ta, cas­hew­päh­ki­nöi­tä tai pin­jan­sie­me­niä. Sa­laat­ti muun­tuu lou­naak­si, kun pais­tat kak­si broi­le­rin­rin­taa ja vii­pa­loit ne sa­laa­tin pääl­le.

Tar­joa lei­vän kans­sa.