Artikkeli

Punajuuritangot

Vinkki! Voit leipoa punajuuritangot jo edellisenä päivänä. Spelttijauhojen tilalla voit käyttää myös vehnäjauhoja tai täysjy­vä­säm­py­lä­jauhoja.

1 pu­na­juu­ri

2 1/2 dl mai­toa

25 g hii­vaa

1/4 dl olii­vi­öl­jyä

1 tl suo­laa

1 rkl sii­rap­pia

1 tl kui­vat­tua ros­ma­rii­nia

n. 5 1/2 – 6 dl puo­li­kar­kei­ta spelt­ti­jau­ho­ja

1. Raas­ta pu­na­juu­ri hie­nok­si. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen mai­toon, ja li­sää öl­jy, suo­la, sii­rap­pi, ros­ma­rii­ni ja pu­na­juu­ri­raas­te.

2. Alus­ta tai­ki­naan jau­hot ja vai­vaa se kim­moi­sak­si. An­na ko­ho­ta lii­nan al­la tun­nin ajan.

3. Kaa­da ko­hon­nut tai­ki­na jau­ho­te­tul­le lei­von­ta-alus­tal­le. Vai­vaa tai­ki­naa voi­mak­kaas­ti, jot­ta il­ma­kup­lat hä­vi­ä­vät. Jaa tai­ki­na kah­teen osaan ja muo­toi­le tan­goik­si. Leik­kaa tan­got pie­nem­mik­si pa­loik­si ja pyö­rit­te­le ti­kuik­si. Ko­ho­ta lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tul­la uu­ni­pel­lil­lä kak­sin­ker­tai­sik­si.

4. Pais­ta lei­pä­tik­ku­ja 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 8-10 mi­nuut­tia.

Vink­ki! Voit lei­poa pu­na­juu­ri­tan­got jo edel­li­se­nä päi­vä­nä. Spelt­ti­jau­ho­jen ti­lal­la voit käyt­tää myös veh­nä­jau­ho­ja tai täys­jy­vä­säm­py­lä­jau­ho­ja.