1 punajuuri
2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1/4 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
1 tl kuivattua rosmariinia
n. 5 1/2 – 6 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1. Raasta punajuuri hienoksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, ja lisää öljy, suola, siirappi, rosmariini ja punajuuriraaste.
2. Alusta taikinaan jauhot ja vaivaa se kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla tunnin ajan.
3. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinaa voimakkaasti, jotta ilmakuplat häviävät. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile tangoiksi. Leikkaa tangot pienemmiksi paloiksi ja pyörittele tikuiksi. Kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä kaksinkertaisiksi.
4. Paista leipätikkuja 225-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.
Vinkki! Voit leipoa punajuuritangot jo edellisenä päivänä. Spelttijauhojen tilalla voit käyttää myös vehnäjauhoja tai täysjyväsämpyläjauhoja.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2