Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Kirsi-Marja Savola
Koti ja keittiö 1/2017
noin 12 palaa
250 g voita
4 dl punajuuriraastetta (noin 400 g punajuurta)
4 munaa
3 dl fariinisokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 tl kanelia
Kostutukseen:
noin 1 dl mustaherukka- tai appelsiinimehua
Päälle:
200 g maitosuklaata
1 rkl voita
Koristeluun:
suklaahippuja, pähkinöitä
1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
2. Kuori punajuuret ja raasta ne mahdollisimman hienoksi raasteeksi. Karkea raaste tekee kakusta kuivakan.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää voisula ja punajuuret. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne nopeasti käännellen muiden aineiden joukkoon. Kaada taikina halkaisijaltaan noin 22-senttiseen, pinnoitettuun irtopohjavuokaan.
4. Paista 175 asteessa noin 55 minuuttia tai kunnes kakku on kostean kypsä. Anna seistä hetken aikaa vuoassa ennen irrottamista. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
5. Pistele kakkuun pitkällä tikulla reikiä. Kostuta mustaherukkamehulla.
6. Tee kuorrutus. Sulata paloiteltu suklaa. Lisää joukkoon voi ja anna sen sulaa. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia tai kunnes kuorrutus jämäköityy hieman. Valuta kuorrutus kakulle. Koristele suklaarouheella ja pähkinöillä.
Vinkki:
Tämä kakku on kuiva- eli kahvikakku, mutta sen sisään voi halutessaan laittaa täytettä ja tehdä siitä täytekakun.
Viinisuositus:
Makea, hedelmäinen ja kirsikkainen Niepoort Ruby Port, Portugali, 16,98 e.
Katso myös nämä herkulliset kakut:
Suolakinuski-jogurttijäädykekakku
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2