Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN • KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 10/2013

Punajuuri-smetanarisotto

Jos haluat risotosta kauniin helakanpunaista, niin sekoita punajuuret riisin joukkoon ennen tarjoilemista.

500 g pie­niä pu­na­juu­ria

2 rkl olii­vi­öl­jyä

(sor­mi)suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1 an­nos pe­rus­ri­sot­toa

2 rkl sme­ta­naa

Tar­joi­luun:

paah­det­tu­ja pin­jan­sie­me­niä

ru­co­laa

1. Pese pu­na­juu­ret huo­lel­li­ses­ti. Lai­ta pu­na­juu­ret uu­ni­vuo­kaan ja pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 50 mi­nuut­tia tai kun­nes ne ovat kyp­siä. Kuo­ri ja loh­ko hie­man jääh­ty­neet pu­na­juu­ret. Va­lu­ta pääl­le öl­jyä ja ri­pot­te­le suo­laa ja pip­pu­ria.

2. Tee ri­sot­to pe­ru­soh­jeen mu­kai­ses­ti. Kor­vaa par­me­saa­ni pe­co­ri­nol­la. Voit ha­lu­tes­sa­si li­sä­tä jouk­koon val­ko­si­pu­lia.

3. Vii­meis­te­le val­mis ri­sot­to sme­ta­nal­la ja pu­na­juu­ril­la. Ri­pot­te­le pääl­le pin­jan­sie­me­niä ja ru­co­laa.