MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 11/2013
6–8 annosta
Perunavoitaikina:
2 dl hiivaleipäjauhoja
2 ½ dl vehnäjauhoja
250 g margariinia tai voita
250 g (noin 3 dl) perunasosetta
Täyte:
4–6 punajuurta
1 pkt (250 g) ricottajuustoa
100 g maustamatonta tuore-
juustoa
suolaa
rouhittua mustapippuria
100 g fetajuustoa
2–3 rkl tuoretta minttua
hienonnettuna
2–3 rkl pinjansiemeniä
1. Mittaa jauhot kulhoon ja sekoita. Nypi voi joukkoon. Lisää perunasose ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi tekeytymään.
2. Keitä punajuuret kypsiksi kuorineen. Jäähdytä punajuuret, kuori ja viipaloi.
3. Sekoita ricottajuusto ja tuorejuusto keskenään.
4. Kaaviloi taikina piirasvuokaan sopivaksi.
5. Levitä päälle ricotta-tuorejuustoseos. Levitä sitten punajuuriviipaleet. Ripottele päälle suolaa ja rouhi mustapippuria.
6. Murenna vielä piirakan päälle fetajuusto ja ripottele hienonnettu minttu ja pinjansiemenet.
7. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
VINKKEJÄ
• Kun taikina saa viilentyä jääkaapissa ennen kaulimista tai vuokaan painelemista, sen käsittely on helpompaa.
• Makua pohjiin saat esimerkiksi juustoraasteella, kasvissoseilla ja jauholaatuja vaihtelemalla.
• Nosta kaulittu taikina kaulimen ympärille käärittynä vuokaan, jolloin se pysyy hyvin
kasassa nostaessa.
• Saat pohjasta rapean, kun esipaistat sitä uunissa ennen täytteiden lisäämistä. Esipaistaminen kannattaa etenkin silloin, kun piirakan täyte on hyvin kostea.
• Anna piirakan vetäytyä hetki kypsennyksen jälkeen ennen tarjoilua, jotta se hieman kiinteytyy ja sitä on helpompi leikata.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2