Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN KOTI JA KEIT­TIÖ 11/2013

Punajuuri-ricottapiiras

Punajuu­ri­pii­raalle makua antavat ricotta- ja fetajuusto sekä minttu.

6–8 an­nos­ta

Pe­ru­na­voi­tai­ki­na:

2 dl hii­va­lei­pä­jau­ho­ja

2 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

250 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

250 g (noin 3 dl) pe­ru­na­so­set­ta

Täy­te:

4–6 pu­na­juur­ta

1 pkt (250 g) ri­cot­ta­juus­toa

100 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re-

juus­toa

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

100 g fe­ta­juus­toa

2–3 rkl tuo­ret­ta mint­tua

hie­non­net­tu­na

2–3 rkl pin­jan­sie­me­niä

1. Mit­taa jau­hot kul­hoon ja se­koi­ta. Nypi voi jouk­koon. Li­sää pe­ru­na­so­se ja se­koi­ta ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. Lai­ta jää­kaap­piin puo­lek­si tun­nik­si te­key­ty­mään.

2. Kei­tä pu­na­juu­ret kyp­sik­si kuo­ri­neen. Jääh­dy­tä pu­na­juu­ret, kuo­ri ja vii­pa­loi.

3. Se­koi­ta ri­cot­ta­juus­to ja tuo­re­juus­to kes­ke­nään.

4. Kaa­vi­loi tai­ki­na pii­ras­vuo­kaan so­pi­vak­si.

5. Le­vi­tä pääl­le ri­cot­ta-tuo­re­juus­to­se­os. Le­vi­tä sit­ten pu­na­juu­ri­vii­pa­leet. Ri­pot­te­le pääl­le suo­laa ja rou­hi mus­ta­pip­pu­ria.

6. Mu­ren­na vie­lä pii­ra­kan pääl­le fe­ta­juus­to ja ri­pot­te­le hie­non­net­tu mint­tu ja pin­jan­sie­me­net.

7. Pais­ta pii­rak­kaa uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia.

VINK­KE­JÄ

• Kun tai­ki­na saa vii­len­tyä jää­kaa­pis­sa en­nen kau­li­mis­ta tai vuo­kaan pai­ne­le­mis­ta, sen kä­sit­te­ly on hel­pom­paa.

• Ma­kua poh­jiin saat esi­mer­kik­si juus­to­raas­teel­la, kas­vis­so­seil­la ja jau­ho­laa­tu­ja vaih­te­le­mal­la.

• Nos­ta kau­lit­tu tai­ki­na kau­li­men ym­pä­ril­le kää­rit­ty­nä vuo­kaan, jol­loin se py­syy hy­vin

ka­sas­sa nos­ta­es­sa.

• Saat poh­jas­ta ra­pe­an, kun esi­pais­tat sitä uu­nis­sa en­nen täyt­tei­den li­sää­mis­tä. Esi­pais­ta­mi­nen kan­nat­taa eten­kin sil­loin, kun pii­ra­kan täy­te on hy­vin kos­tea.

• An­na pii­ra­kan ve­täy­tyä het­ki kyp­sen­nyk­sen jäl­keen en­nen tar­joi­lua, jot­ta se hie­man kiin­tey­tyy ja sitä on hel­pom­pi lei­ka­ta.

Lue Myös

Hedelmäinen siemennäkkäri

Kurpit­san­sie­men­tahna

Taateli-mante­li­vuo­ka­leipä

Hedelmäinen siemennäkkäri

Kurpit­san­sie­men­tahna

Taateli-mante­li­vuo­ka­leipä

Focaccian tyylinen oliivileipä

Pienet juuresrieskat

Ruislastut

Juustopallot

Ruislastut

Suklainen juustokakku ja suolakinuskia

Juustopallot

Ruislastut

Suklainen juustokakku ja suolakinuskia

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.