Mari Harjuja kuvat Arto Vuohelainen
4 annosta
200 g nauhapastaa
noin 800 g punajuuria
2–3 valkosipulinkynttä
hienonnettuna
2–3 rkl tuoretta timjamia
hienonnettuna
suolaa
rouhittua mustapippuria
Sinihomejuustokastike:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
150 g sinihomejuustoa
Vuoan voiteluun:
voita
Pinnalle:
50 g sinihomejuustoa
1. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi, noin 30–40 minuuttia koosta riippuen. Jäähdytä, kuori ja kuutioi tai raasta punajuuret. Jos käytät kuivapastaa, keitä tagliatellea hetki kiehuvassa vedessä. Tuorepastaa ei tarvitse keittää.
2. Valmista juustokastike. Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää puolet maidosta, sekoita tasaiseksi ja kuumenna.
3. Lisää loput maidosta ja anna hautua parin minuutin ajan samalla sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Murenna tai raasta joukkoon juusto, anna sen sulaa ja sekoita tasaiseksi.
4. Voitele lasagnevuoka. Laita alimmaiseksi kolmasosa punajuurista ja ripottele päälle valkosipulia ja timjamia sekä suolaa ja pippuria.
5. Lisää puolet nauhapastasta ja kolmasosa juustokastikkeesta. Laita jälleen kerros punajuuria ja mausteita, sen päälle loput nauhapastasta ja puolet jäljellä olevasta juustokastikkeesta.
6. Laita päällimmäiseksi vielä kerros punajuuria ja mausteita. Kaada päälle loput juustokastikkeesta. Vuole tai raasta päälle vielä sinihomejuustoa.
7. Kypsennä 200-asteissa uunissa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä peitettynä ennen tarjoilua. '
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2